Gyümölcsös kuszkusztorta

Vágólapra másolva!
2019.09.01. 09:29
A kuszkusz kedvelt köret az egészséges életmód hívei körében. Talán nem is gondolnád, hogy desszertet is lehet készíteni belőle.

Hozzávalók:
20 dkg kuszkusz
40 dkg túró
3 db tojás
3 ek nyírfacukor vagy eritrit
2 ek zsírszegény joghurt
1 db citrom reszelt héja és leve
40 dkg meggy
1 tk fahéj

Elkészítés:
A kuszkuszt 2 dl forrásban lévő vízzel felöntjük, lefedjük, és 15 percig állni hagyjuk. Ezután villával átkeverjük, és hagyjuk hűlni. Míg hűl a kuszkusz, a tojásokat szétválasztjuk. A túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a tojássárgáját, a nyírfacukrot, a joghurtot és a citrom héját, illetve levét, majd belekeverjük a kihűlt kuszkuszt. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a masszába. Egy tortaformát kókuszzsírral kikenünk, elsimítjuk benne a masszát, és a tetejére rászórjuk a fahéjjal megszórt meggyet. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Cukormentes lekvárt is tehetünk rá.

Legfrissebb hírek

Csirkemell zöldséges kuszkusszal

Csupasport
2019.09.22. 11:48

Csirkenyárs kuszkusszal, salátával

Csupasport
2019.07.06. 09:05

Túrós zabpalacsinta

Csupasport
2018.10.29. 08:39

Zöldséges kuszkuszsaláta

Csupasport
2018.09.06. 10:18

Meggyes-almás zabpelyhes süti, magas rosttartalommal

Csupasport
2018.05.05. 09:15
Ezek is érdekelhetik