Szlovén salakmotoros győzött a 49. Debrecen Nagydíjon

Vágólapra másolva!
2024.08.20. 21:50
Fotó: Facebook/Salakszórók
Matic Ivacic négyszeres szlovén bajnok nyerte meg a Debrecen Nagydíjat, amelyet 49. alkalommal rendeztek meg a Perényi Pál Salakmotor Stadionban kedden.

 

A nagydíjért 8 nemzet 16 salakszórója mérte össze tudását. A győztes mellett rajthoz állt az esélyes és címvédő dán kiválóság, Niels Kristian Iversen, és a szintén nagy esélyekkel indult honfitársa, Mads Hansen, de itt volt még az ukrán születésű, de lengyel színekben versenyző Viktor Trofimov, valamint a debreceniek által jól ismert, ugyancsak lengyel Jakub Jamróg, illetve a közönségkedvenc német hölgy, Celina Liebmann.

A verseny előtt egy nappal derült ki, hogy a magyarokat képviselő Füzesi Richárd mégsem állhat rajthoz, így Magyarországot először nem képviselte versenyző a nagydíjon.

A néhány bukással és motorhibával tarkított versenyen több izgalmas futamot láthatott a közönség. A hetedik futam kifejezetten erős megmérettetésnek ígérkezett, ugyanis Iversen mellett olyan nagy nevek álltak rajthoz, mint Hansen, az olasz Paco Castagnia és a lengyel Patryk Wojdylo. Négyőjük csatáját Hansen nyerte, aki az egész 20 futamos alapszakaszban verhetetlennek bizonyult és elsőként biztosította helyét a döntőben. Castagnia pedig a nagydíj legnagyobb vesztese lett, ugyanis a 12. futamban olyan szerencsétlenül esett, hogy nem tudta vállalni a folytatást.

A nagy izgalmakat a döntőbe kerülésért rendezett előfutamok jelentették, amelyekben az alapszakaszt Hansen mögött záró nyolc legjobb 8 versenyzője állt rajthoz. Az első elődöntőből az addig is magabiztosan motorozó Wojdylo és Jamróg, a másodikból pedig a szlovén Ivacic és a címvédő Iversen jutott a fináléba.

Az öt versenyzővel rendezett mindent eldöntő futamot az addig veretlen Hansen kezdte remekül, de egy kisebb hibáját Ivacic és Wojdylo is kihasználta, és megelőzték az esélyes dánt. Ezt követően ketten vívtak csatát az első helyért, de a sorrend végül nem változott, ugyanis a szlovén versenyző remekül tartotta első pozícióját. Ivacic mögött másodikkén Wojdylo végzett, a dobogó harmadik fokára pedig Hansen állhatott. A negyedik helyen Jamróg zárt, míg az ötödik az előző két évben győztes Iversen lett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik