Csomós kiesett – ez lehet Velenczei esélye a Zemplén ralin

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2024.10.26. 18:39
Velenczei Ádámnak nagy esélye van a bajnoki címre (Fotó: Zemplén Rally Média)
Az éllovas Csomós Miklós a harmadik szakaszon lecsúszott az útról, Hadik András vezet a versenyben, Velenczei Ádámnak pedig esélye nyílt a bajnoki címre az idényzáró Zemplén ralin.

ERRE SENKI SE SZÁMÍTOTT! A Zemplén rali előtt a Csomós Miklós, Nagy Attila kettős 36 ponttal vezetett az összetett pontversenyben, igazából csak be kellett volna kocognia pontszerző helyen és övé a bajnoki cím, csakhogy…

Csakhogy lassúbb tempót diktálni olykor nehezebb, mint állni a gázon, főleg, ha az embernek annyira nincs félelemérzete, mint Csomósnak – akit éppen ezért a vagány stílusért szeretnek a szurkolók. A versenyző az idényzáró előtt elmondta, próbál majd fegyelmezetten és okosan autózni, ám sajnos ez sem volt elég: a harmadik szakaszon, ötödik sebességi fokozatban lecsúszott az útról, összetörte az autója hátulját és kiesett a versenyből.

„Nagyon sajnáljuk, nem tudjuk szavakba önteni, mit érzünk most. Köszönjük mindenkinek, aki ezek után is mellettünk áll” – írta közösségi oldalán a versenyzőpáros.

Csomós kiesése egyben azt is jelentette, hogy a Velenczei Ádám, Bán Viktor kettősnek esélye nyílt a bajnoki cím megszerzésére. Ehhez meg kell nyernie a versenyt, ha pedig a második helyen végez (ahol jelenleg áll), akkor pontot kell szereznie az utolsó szakaszon, vagyis a power stage-en a legjobb három között kell végeznie.

„A kocsi hibátlan és gumit is jól választottunk, ez fontos volt, mert az erdőben sár van és sok a felhordás, úgyhogy csúszik – mondta Velenczei. – Nagy nyomás van rajtunk, nem hibázhatunk akkor, ha bajnokok akarunk lenni. Kiszámoltuk, ez hogyan lenne lehetséges, bár szerintem egyelőre fölösleges ezen gondolkodni, hiszen nagyon hosszú a vasárnapi nap.”

Noha a bajnoki címért ezúttal nincs harcban (ez a második bajnoki futama az idén), mindenképp meg kell említenünk, hogy a versenyben a Hadik András, Juhász István kettős vezet, amely egész nap fegyelmezetten és nem utolsósorban nagyon gyorsan autózott. „Nem számítottunk erre, de ha már itt vagyunk, megteszünk minden tőlünk telhetőt. Lendületesen megyünk, ám nem vállalunk túl nagy kockázatot” – summázta a nap eseményeit a négyszeres bajnok Hadik.

A bajnoki címre matematikailag van még esélye a Német Gábor, Németh Gergely kettősnek is, amely jelenleg a harmadik helyen áll a versenyben, de nem is a helyezés, hanem inkább a teljesítménye miatt volt csalódott a pilóta. „Nem úgy ment a versenyzés, ahogy szerettem volna, nagyon csalódott vagyok. Nem így terveztük…” – mondta Német, ám látva a szombati fordulatokat, még neki sem kell feladnia a reményt.

A Zemplén rali – és a bajnoki szezon – vasárnap 8 gyorsasági szakasszal ér véget.

ZEMPLÉN RALI, AZ OB 6. FUTAMA
Abszolút sorrend 9 gyorsasági szakasz után: 1. Hadik András, Juhász István (Hadik Autósport, Ford Fiesta R5) 45:42.6, 2. Velenczei, Bán (VV Motorsport, Skoda Fabia R5) 12.0 másodperc hátrány, 3. Német, Németh (Kole Media Center, Skoda Fabia Rally2) 33.8 mp h.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik