Gyorsasági kamion Eb: Kiss Norbert megszerezte idei 18. futamgyőzelmét

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2024.10.05. 20:09
Fotó: Kiss Norbi Média
Kiss Norbert hatszoros Európa-bajnokként érkezett a kontinensbajnoki sorozat utolsó helyszínére, Jaramába, ahol megmutatta: az újabb cím nem kényelmesítette el: megszerezte idei 18. futamgyőzelmét, és rátett még egy dobogós helyet.

MEGÁLLÍTHATATLAN – az idén ezzel a jelzővel illették legtöbbször Kiss Norbertet, aki immár évek óta egyeduralkodója a kamion Európa-bajnokságnak, és az idén sem érhetett senki a nyomába. Sorra döntötte meg a rekordokat, és az idényzáróra is a tőle megszokott motivációval érkezett – az sem befolyásolta mindezt, hogy már a múlt hétvégén megszerezte az Európa-bajnoki címet. És nemcsak ő, hanem csapata, a Révész Racing is.

Ám ha Kiss versenyautóba ül, nyerni akar – ebből sohasem enged. Így volt ez Jaramában is, ahol az újabb pole pozíciót (az idén az összes pole az övé eddig) újabb első versenyes győzelem követte. Kiss Norbertnek az idén ez már a 18. sikere volt.

Fotó: Kiss Norbi Média

„Nem volt könnyű feltérképezni a pályát, mert Szlovákia után Jarama a másik olyan pálya, amely gyilkolja a gumikat – nyilatkozta Kiss. – Ráadásul először mehettünk az új keverékű abroncsokkal, így kicsit szokatlan volt. Az időmérőt nagy fölénnyel nyertük, és a verseny is jól sikerült, örülök az újabb győzelemnek.”

A fordított rajtarácsos futamon Kiss a nyolcadik helyről indulva több pozíciót javított, féltávnál már a harmadik helyen haladt, és nagy csatát vívott a második helyért, de közben Hahn ellen is védekeznie kellett. Végül a dobogó harmadik fokára állhatott.

KAMION EB, 7. FORDULÓ, JARAMA 
1. verseny: 1. Kiss Norbert (magyar MAN) 23:56.205, 2. Lenz (német, MAN) 6.484 mp h., 3. Albacete (spanyol, MAN) 10.378 mp h. 2. verseny: 1. Stefanie Halm (német, Iveco), 2. Taylor (brit, MAN) 4.971 mp h., 3. Kiss N. 4.993 mp h. Az Eb állása: 1. Kiss Norbert 372 pont – már Európa-bajnok, 2. Hahn 278, 3. Lenz 223

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik