Kiss Norbert kamionversenyző jövőre is történelmet írna

Vágólapra másolva!
2024.10.09. 15:52
Kiss Norbert nagyon közel került egy még újabb hatalmas sikerhez (Fotó: Kiss Norbi Média)
A hatszoros Európa-bajnok Kiss Norbert a 2025-ös idényben szeretne a kamion Európa-bajnokság történetének legsikeresebb pilótájává válni.

A 39 éves szombathelyi verenyző szeptember végén biztosította be elsőségét – ezzel sorozatban a negyedik Eb-címét szerezte – a gyorsasági kamion Eb-n, amely vasárnap Jaramában ért véget. Kiss 397 ponttal zárt az összetett élén, ezzel maga mögé utasította többek között a kamion Eb történetének másik hatszoros kontinensbajnokát, a német Jochen Hahnt. 

„Hahn továbbra is itt van a mezőnyben, tehát nem úgy értem utol, hogy már visszavonult, hanem velünk együtt versenyez. Őt legyőzve sikerült utolérnem, és beállítani ezt a hat Eb-címet. Remélem, hogy a jövőben még lesz lehetőségünk sok-sok Európa-bajnoki címet gyűjteni és megdönti ezt a rekordot, mivel akkor a kamion Eb közel negyvenénes történetének a legsikeresebb pilótája, illetve csapata lehetnénk” – mondta az M4 Sport szerda kora délutáni Nemzeti Sporthíradójában Kiss Norbert, majd hozzátette, hogy a Révész Racing csapatával immár két szezon óta veretlenek az időmérőkön, valamint felidézte, hogy az idény elején sorozatban 11 futamgyőzelmet aratott csapatával.

A 2025-ös szezonról elmondta, szeretné tovább folytatni ezt a sikerszériát és már jövőre a kamion Eb történetének legsikeresebb pilótájává válni.

Kiss Norbert idei óriási fölényét jól jelzi, hogy végül csaknem 100 pontos különbséggel végzett az Eb-pontverseny élén, miután a hét versenyhétvégéből kettőn a maximálisan megszerezhető 60 pontot gyűjtötte, de az ő szempontjából „leggyengébb” fordulóban is 53 ponttal gazdagodott. A Révész Racing a T Sporttal közösen megnyerte a csapatbajnoki Eb-címet 609 ponttal.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik