MOB: ne legyen főállású az új főtitkár, de…

Vágólapra másolva!
2005.11.25. 17:34
Címkék
Ülésezett a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége, amely megbeszélés végén arra az álláspontra jutottak az idén 110 éves sportszervezet jelenlegi legfontosabb kérdésével kapcsolatban, hogy olyan főtitkárt keresnek, aki nem főállású munkát végezne, de új megbizatásával párhuzamosan a magyar sportéletben sportági szakszövetségnél a továbbiakban nem látna el elnöki és főtitkári teendőket sem.
Fent, balról jobbra: Kamuti, Molnár, Szabó. Alul: Faragó, Császári, Sinka
Fent, balról jobbra: Kamuti, Molnár, Szabó. Alul: Faragó, Császári, Sinka
Fent, balról jobbra: Kamuti, Molnár, Szabó. Alul: Faragó, Császári, Sinka
Fent, balról jobbra: Kamuti, Molnár, Szabó. Alul: Faragó, Császári, Sinka

Az elnökség megtárgyalta továbbá a december 17-i MOB-közgyűlés tervezett kiemelt napirendi pontjait is.

Az elnökség október 21-én vonta meg a bizalmat a korábbi főtitkártól, Aján Tamástól, aki két héttel később le is mondott. Őt a MOB-elnökség elképzelése szerint tiszteletbeli főtitkárnak választhatja a közgyűlés.

Ez idáig hat jelölt van a főtitkári posztra: Császári Attila (a Magyar Öttusa-szövetség elnöke, MOB-alelnök), Kamuti Jenő (a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, az Európai Vívó-szövetség alelnöke), Faragó Judit (a Magyar Asztalitenisz-szövetség főtitkára), Molnár Zoltán (a MOB jelenlegi ügyvezető igazgatója), Sinka László (a Magyar Kézilabda-szövetség főtitkára), illetve Szabó Bence (a magyar vívó-válogatott leköszönő szövetségi kapitánya).

A párhuzamosság tehát konkrétan három jelöltet érint - Császári, Faragó, Sinka -, míg egy jelölt - Molnár - éppen MOB-alkalmazott. Szabó ebből a szempontból most független, míg Kamuti kijelentette: fairplay-bizottsági funkcióját kivéve az összes hazai és nemzetközi társadalmi megbízatásáról lemondana, szerződéses munkaviszonyait pedig felmondaná, ha őt választanák meg.

Jelen állás szerint az eddig nyilatkozatokból azt szűrhettük le, hogy ketten, Faragó és Molnár kizárólag főállásban gondolkodik, ezzel szemben Császári mellékállásban lenne főtitkár. Sinkánál és Szabónál viszont egyik sem akadály. Kamuti társadalmi munkában, jelképes összegért – havi egy forint – teljes munkaidőben dolgozna, mint MOB-főtitkár.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik