Fábiánné: Kovács új trénere nem méltó arra, hogy kiejtsem a nevét

Vágólapra másolva!
2008.05.21. 10:12
Kovács Katalin megerősítette a honlapunkon korábban már közölt hírt, miszerint otthagyja eddigi edzőjét, Fábiánné Rozsnyói Katalint és a jövőben másik edzővel, Sári Nándorral folytatja a közös szakmai munkát. Kovács Katalin tájékoztatta Baráth Etelét, a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnökét és Angyal Zoltán szövetségi kapitányt is a kialakult helyzetről - olvasható a Szövetség hivatalos honlapján (www.kajakkenusport.hu). Fábiánné Rozsnyói Katalin egy reggeli televízióműsorban mondta el véleményét az üggyel kapcsolatban.
Fábiánné Rozsnyói Katalin nem takargatja véleményét
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Fábiánné Rozsnyói Katalin nem takargatja véleményét
Fábiánné Rozsnyói Katalin nem takargatja véleményét
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Fábiánné Rozsnyói Katalin nem takargatja véleményét

Az MKKSZ állásfoglalásában rögzíti, hogy a továbbiakban is mindenben támogatja mind Kovács Katalint, mind a Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportjában maradt klasszis versenyzők munkáját. A testület szerda délutáni ülésén részletes egyeztetés történik arról, hogy miként garantálhatóak az egyenlő feltételek.

Eközben Kovács Katalin volt edzője, Fábiánné Rozsnyó Katalin a Magyar Televízió Napkelte című műsorában reagált a tegnap történtekre. „Nem gondoltam volna, hogy egy tanítványom, aki 13 éve velem dolgozott és irányításommal olimpiai bajnokságot és 23 világbajnoki címet nyert, 90 nappal az ötkarikás játékok előtt ilyen lépésre szánja el magát, és ezzel vállalja, hogy esetleg itthon marad” - mondta a sikeredző.

Majd hozzátette: „Eddig nem volt szokás, hogy a versenyzők diktálnak és a szövetség vezetősége, valamint a szövetségi kapitány erre még rá is bólint. Ez a folyamat Janics távozásával kezdődött, számítottam rá, hogy más embereket is addig manipulálnak majd, amíg ők is így döntenek.”

Fábiánné elmondta, hogy férje, az olimpiai bajnok Fábián László az edzősködés felhagyására kérte, ám ő elhatározta, hogy végigcsinálja, amit elkezdett. Kovács Katalin távozását azzal indokolta, hogy nem érezte jól magát a csoportban, nem volt összhang közte és a fiatalok között.

„Tisztelem és becsülöm Kovács Katalint, de szerintem csak egyszer volt őszinte hozzám, tegnap délután. Azt mondta, hogy nem bízik bennem és a lányokban” - indokolt Fábiánné.

A Kammerer Zoltán és Kucsera Gábor mellett immár Kovács Katalint is edző Sári Nándorról így fogalmazott: „Szégyenletes a választása, az új trénere nem méltó arra, hogy kiejtsem a nevét”.

A női kajak egyes esélyeiről Fábiánné nem fogalmazott világosan. Fábián László viszont kifejtette véleményét. „Kovács Kati nagyszerűen fel van készítve és nagyon jó formában van, nem kétséges, hogy ő lesz a befutó. Nincs az a sarlatán edző, aki ennyi idő alatt le tudná rontani az állapotát” - mondta az olimpiai bajnok.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik