Kozák Danuta és Szabó Gabriella is távozik Fábiánné csoportjából

Vágólapra másolva!
2008.05.21. 20:17
Kozák Danuta és Szabó Gabriella K-2 500 méteren Európa-bajnok lett Milánóban, és ezzel olimpiai kvótát szerzett. A két fiatal kiválóság Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportjába tartozott, de szerdán ők is bejelentették, hogy Kovács Katalinhoz hasonlóan szakítanak az edzőnővel.
Fotó: NS-archív
Fotó: NS-archív

Egy nappal azt követően, hogy Kovács Katalin bejelentette, a jövőben Sári Nándorral fog készülni az olimpiára, Kozák Danuta és Szabó Gabriella is elhagyta Fábiánné csapatát.

A két versenyző az olimpiai csapatba kerülés érdekében váltott, hiszen Sári Nándor csoportjában nagyobb esélyt látnak a pekingi részvételre.

Míg Fábiánné csoportjában Paksy Tímea és Benedek Dalma mellett Fazekas Krisztina, Keresztesi Alexandra és Patyi Melinda maradt, addig Sári Nándornál négy versenyző Kovács Katalin, Kozák és Szabó, no és a Vécsi Viktorral készülő Janics Natasa sorakozik fel.

A négy versenyző természetesen az olimpiai válogatón rajthoz áll majd négyesben, így elvben megvan az esély arra, hogy ők alkossák Pekingben a négyest, közülük kerüljön ki a kajak kettes, illetve a kajak egyes indulója is.

Ha ez megvalósulna, akkor hosszú-hosszú évek után először fordulhatna elő az, hogy Fábiánné Rozsnyói Katalin nem érdekelt versenyzői révén az olimpián…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik