Birkózó Eb: Veréb nyert a vigaszágon, jöhet a bronzcsata

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.05.02. 14:10
Veréb István két győzelem és egy vereség után a vigaszágra került, ott győzött, így a bronzéremért léphet szőnyegre kedd este az újvidéki birkózó Európa-bajnokságon.

A szabadfogásúak 86 kilogrammos kategóriájában szereplő, világ- és Európa-bajnoki bronzérmes szombathelyi sportoló a szerb Alekszandrosz Goszta ellen aratott technikaitus-győzelem után a 16-ban a bolgár Georgij Szredkov ellen lépett szőnyegre.Alekszandrosz Goszta ellen aratott technikaitus-győzelem után a 16-ban a bolgár Georgij Szredkov ellen lépett szőnyegre.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az Eb-hetedik bolgár kissé ráijesztett a magyar táborra, ugyanis az első három perc során egy-egy kitolással és intéssel 2–0-s előnyt harcolt ki. A pihenő azonban jót tett a magyar birkózónak, aki a folytatásban előbb szépen levitte ellenfelét, később pedig ki is tolta, ráadásul Szredkovot intették is, így Veréb 4–2-es sikerrel jutott tovább.

Az elődöntőért az oroszok Eb-újonca, Dauren Kuruglijev volt a riói olimpián is szereplő magyar ellenfele. A viadal honlapja alapján Veréb nem bírt riválisával, aki 6–2-es pontozással győzött ellene. Kuruglijev aztán az elődöntőben is diadalmaskodott, ez azt jelentette, hogy a 29 éves magyar bajnok a vigaszágon folytathatta.

Ott a szlovák színekben induló, de szintén orosz Boris Makoev volt az ellenfele. A mérkőzés magyar szempontból nagyszerűen indult, s egészen az utolsó percig kiválóan alakult. Veréb ugyanis – a magyar szövetség tájékoztatása szerint – előbb egy intés után 1–0-s előnybe került, majd két szép levitellel már 5–1-re is vezetett. A hajrában Makoev nagy tempót diktált, s előbb 5–3-ra szépített, a végén pedig egy újabb akciót indított, ám kicsit elkésett vele, az idő lejárt, így már hiába kért videózást, 6–3-as győzelemmel a magyar jutott tovább.

Veréb a 19 órakor kezdődő érmes programban az Eb-győztes, olimpiai harmadik grúz Dato Marsagisvilivel küzd majd meg a dobogóért.

A keddi nyitó napon a szabadfogásúak 86 kilós súlycsoportja mellett 57 kilogrammban, illetve a nők 48 és 63 kilós kategóriájában zajlik a küzdelem, a magyar csapatból viszont Veréb István az egyetlen induló.

Az Eb-n péntekig a szabadfogásúak és a nők küzdenek az érmekért, a hétvégén pedig a kötöttfogásúak versenyeivel zárul a viadal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik