Paralimpia 2024: sikeres díjlovagló főpróba Ornagóban

Vágólapra másolva!
2024.07.09. 12:21
Fonyódi Ildikó a harmadik helyen végzett (Fotó: facebook/Lovasaink útja az olimpiára)
Harmadik helyen végzett a díjlovagló Fonyódi Ildikó a párizsi paralimpia előtti utolsó versenyén, az olaszországi Ornagóban, Bojengel nevű lovával.

A Magyar Paralimpiai Bizottság honlapja alapján a páros ugyanazt a programot futotta, amelyet majd a paralimpián is fog, és kedvező fogadtatásban volt része, a pontozóbírók ugyanis egy paralimpiai bajnok és egy ezüstérmes versenyző mögött a harmadik helyre értékelték a produkciót.

„Bojengel végig partner volt, figyelt rám, mindent megtett nekem. Nagyon boldog vagyok, és örülök a harmadik helynek. Nyilván tisztában voltunk vele, hogy nem tudjuk onnan elkezdeni, ahol tavaly év végén abbahagytuk, mert a ló kapott egy hosszabb pihenőt, hiszen rutinos, de már nem fiatal. Még van két hónapunk, és a felkészülés abszolút a tervek szerint zajlik. Motivált vagyok, és úgy érzem, ezt még feljebb tudjuk tornázni” – értékelt Fonyódi Ildikó a Magyar Lovassport Szövetségnek.  

Para-díjlovaglásban húsz év elteltével lesz ismét magyar induló, a 2004-es, athéni játékokon Andics Bernadett és Sándor Béla képviselte a magyar színeket.

A párizsi paralimpiát augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik