Egyetemi evezős Eb: öt arany-, két ezüst- és négy bronzérmet nyert a magyar csapat

Vágólapra másolva!
2024.09.02. 12:41
Tarolta a magyar evezősök (Fotó: MESZ)
Öt arany-, két ezüst- és négy bronzérmet nyertek a magyar evezősök a zágrábi egyetemi Európa-bajnokságon.

A hazai szövetség hétfői beszámolója szerint női könnyűsúlyú egypárban Fehérvári Eszter és Szili Dorina is bejutott az A-döntőbe, amelyben előbbi magabiztos rajt-cél győzelmet aratott, míg Szili hatodik lett. Fehérvári könnyűsúlyú kétpárban is hajóba ült, Csepel Zsófiával kiegészülve újabb aranyérmet nyert. 

Gadányi Zoltána is duplázott, mivel normálsúlyú egypárban, majd edzőjével, Polivka Dórával kétpárban is Eb-címet ünnepelhetett. A kormányos nélküli ketteseknél Fazekas Fanni és Viandt Léna, míg a férfi könnyűsúlyú ketteseknél Gasztonyi Péter és Glázer Márió lett bronzérmes. 

A férfi normálsúlyú ketteseknél Szász Benjámin és Szentpáli Balázs első, míg a Shah Amir, Gasztonyi Barnabás páros harmadik lett, így két magyar egység állhatott dobogóra. 

Kétpárban Hopp Márton és Gerei Tamás harmadikként ért célba, majd négypárban Bridge Henryvel és Bozsó Szilveszterrel kiegészülve ezüstérmesek lettek. A kormányos nélküli négyeseknél a Józsa Márton, Balog Zsombor, Gasztonyi Péter, Glázer Márió kvartett is másodikként zárt.

 Az egyetemek éremtáblázatán a Széchenyi István Egyetem a második helyen végzett a Zágrábi Egyetem mögött, míg a Testnevelési Egyetem holtversenyben lett harmadik. Az országok szerinti éremtáblázatot Magyarország nyerte.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik