TCR World Tour: Michelisz a pole-ban az interlagosi fordított rajtrácsos futamon

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2024.07.20. 22:38
Santiago Urrutia szerezte meg a pole pozíciót a TCR World Tour brazíliai versenyhétvégéjének időmérőjén. Mögötte Esteben Guerrieri és Yann Ehrlacher érkezett, míg a Hyundai magyar pilótája, Michelisz Norbert a tizedik lett, ami azt jelenti, hogy ő vághat neki az élről a részben fordított rajtrácsos futamnak.

Hat szabad hétvége után folytatódott a TCR World Tour 2024-es kiírása, a negyedik állomás Interlagos, ahová a Hyundai magyar versenyzője, Michelisz Norbert érkezett meg éllovasként. A hétvége programja az első szabadedzéssel vette kezdetét, amelyen Santiago Urrutia bizonyult a leggyorsabbnak, míg a folytatásban Dusan Borkovics vette át a vezetést. Michelisz eközben tizedik és negyedik hellyel hangolt a szombati időmérőre. 

Az első szakaszban a korai próbálkozásokat követően Michelisz vezetett Thed Björk és Ma Csing-hua előtt, ám nem sokkal később már Esteban Guerrieri állt az élen, mögötte Marco Butti és Dusan Borkovics következett, míg a Hyundai magyarja egészen a hetedik helyig szorult vissza. Ezt követően újabb javításokra azonban jó ideig nem volt lehetőség, hiszen 9 perccel és 13 másodperccel az első szakasz vége előtt Enrique Maglione csúnyán falnak csapta az autóját, miután összeütközött Raphael Reis de Sával a célegyenes végén, és az ütközés ereje akkora volt, hogy megsérült a gumifal is. A szerelés hosszan elhúzódott, a mezőny nagyjából egy órát várt a folytatásra.

Az újraindítást követően újra megtelt pálya, és a Q1 végéhez közeledve többen is javítottak, aminek eredményeként átrendeződött az időlista. Az élen végül Borkovics zárt, őt Thed Björk követte, majd Yann Ehrlacher, Santiago Urrutia következett. Guerrieri az ötödik pozícióba esett vissza, míg az első tízest Butti, Ma, Michelisz, illetve két brazil pilóta, Reis de Sa és Rafael Suzuki zárta. Néstor Girolami és Juan Rosso tette teljessé a továbbjutók sorát, míg Mikel Azcona a tizenharmadik, Nelson Piquet a tizennegyedik helyen esett ki.

A második etapban az első próbálkozásokat követően Urrutia nevével kezdődött az időlista, mögötte Girolami, Ehrlacher, Björk, valamint Michelisz érkezett a top 5-ben, ám a Hyundai magyar versenyzőjének utólag törölték a körét, így nehéz helyzetbe került. Michelisz számára ugyanakkor végül így is jól alakult a kvalifikáció, hiszen a tizedik helyen zárt, ami azt jelenti, hogy a részben fordított rajtrácsos versenyen pole pozícióból indulhat.

A leggyorsabb Urrutia lett 1:41.840-es idővel, az uruguayi két tizeddel előzte meg Guerrierit, míg a harmadik Ehrlacher lemaradása 368 ezred volt. A negyedik Butti lett, majd Girolami, Björk, Reis de Sa, Suzuki és Ma sorakozott még Michelisz előtt.

Folytatás vasárnap 16 óra 10 perckor az első versennyel. 
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik