Kl-selejtező: Gyirmóton gázolt a kolozsvári expressz, kiütötte fehérorosz ellenfelét a CFR

MIKE BARNABÁSMIKE BARNABÁS
• Gyirmót
Vágólapra másolva!
2024.08.01. 21:53
Muhar gólja törte meg a jeget Gyirmóton (Fotó: gsp.ro)
A Nyeman Grodno 4–0-ra kikapott a CFR-től a labdarúgó Konferencialiga 2. selejtezőkörének visszavágóján.

 

A gól nélküli kolozsvári odavágó után a háborús helyzet miatt a Gyirmót otthonában, zárt kapuk mögött fogadta a CFR-t a fehérorosz Nyeman Grodno. A mérkőzés első negyed órájában a zöld-sárga mezes együttes játszott bátrabban, s kétszer is veszélyesen közel merészkedett a kolozsvári kapuhoz. A 17. percben viszont rögzített helyzetből villant a vasutascsapat: Deac a 16-os sarkáról ívelt be egy szabadrúgást, a labdát pedig a berobbanó Karlo Muhar lőtte a hálóba.

A kapott gól után már nem állhatott vissza védekezni a Nyeman, s ezt még a szünet előtt kihasználta a CFR, Deac ezúttal a védők mögül kilépő Daniel Birligeát hozta ziccerbe, aki a kifutó kapus mellett a kapuba gurított.

A második félidő derekán három perc alatt eldöntötte a lényegi kérdéseket a bordó mezes alakulat, előbb a pillanatokkal korábban ziccert hibázó Birligea emelte át 25 méterről a fehérorosz kapust, majd Meriton Korenica ágyúzott 17 méterről, dropból a kapu bal oldalába – Deac harmadik gólpasszából. A folytatásban a kolozsváriak több alapemberüket is pihentették, lepörgették az órát (Béni Nkololo azért a ráadásban még szerzett egy gólt), s készülhetnek a Maccabi Petah Tikva elleni harmadik fordulós párharcra.

KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
Nyeman Grodno (fehérorosz)–CFR Cluj (romániai) 0–5 (0–2)
Gyirmót, Alcufer Stadion, zárt kapuk mögött. V: Argiru (ciprusi)
Nyeman: Belov – Vasziljev (Kuharcsik, a szünetben), Szadovnicsij (Lavrik, 58.), Parkomenko, Pantija – Evdokimov, Kozlov – Karpovics, Zubovics (Jakimov, 83.), Alikulov –Szavickij (Gweth, 58.). Vezetőedző: Igor Kovalevics
CFR: Sava – Mogos (Thaqi, 71.), Boben, Ilie, Camora – Muhar (Keita, 63.), Artean, Tahcidisz (Paun, 71.) – Deac (Nkololo, 63.), Birligea (Michael, 86.), Korenica. Vezetőedző: Dan Petrescu
Gólszerző: Muhar (17.), Birligea (40., 57.), Korenica (60.), Nkololo (90+3.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik