Huszti elárulta, nem jött teljesen rendbe a sérülése a meccsre

Vágólapra másolva!
2009.02.27. 14:04
A Zenit kettős győzelemmel harcolta ki a továbbjutást az UEFA-kupában a VfB Stuttgart ellen. Huszti Szabolcs a németországi visszavágón is a kezdőcsapatban kapott helyet, és az orosz együttes szurkolói – ha most nem is a legjobbnak ítélték, de – úgy vélekedtek, hogy jó teljesítményt nyújtott. Markus Babbel, a Stuttgart vezetőedzője elismerte, hogy a Zenit megérdemelten került be a nyolcaddöntőbe.
Huszti elmondta, többre is képes annál, amit a Stuttgart elleni visszavágón mutatott
Fotó: MTI/AP/Daniel Maurer
Huszti elmondta, többre is képes annál, amit a Stuttgart elleni visszavágón mutatott
Huszti elmondta, többre is képes annál, amit a Stuttgart elleni visszavágón mutatott
Fotó: MTI/AP/Daniel Maurer
Huszti elmondta, többre is képes annál, amit a Stuttgart elleni visszavágón mutatott

A Stuttgart hazai pályán sem tudta legyőzni a címvédő Zenitet az UEFA-kupában, így kettős vereséggel búcsúzott a sorozattól. A kezdőcsapatban helyet kapó Huszti Szabolcs a 73. percig volt a pályán.

A magyar légiós elárulta, nem jött rendbe teljesen a lába, melyben vérömleny keletkezett a mérkőzés előtt, ezért nem játszott olyan jól, mint az első találkozón.

„Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült kiharcolni a továbbjutást – mondta Huszti a Zenit Rádiónak. – A találkozó nem volt olyan könnyű számunkra, mint ahogy látszott. Úgy gondolom, hogy Szemsov gólja után dőlt el a párharc. Igor nagyszerűen játszott.”

ZENIT BAJNOKIK NŐK NÉLKÜL

Elképzelhető, hogy a Zenit női szurkolói nem olyan elégedettek az együttessel. No nem az UEFA-kupa-szerepléssel lehet problémájuk, hanem a klub döntésével, amely szerint fiatal nők nem vehetnek bérletet a márciusban rajtoló bajnokságra.
A Zenit szóvivője nem kívánta megindokolni a döntést, de egy drukker szerint a férfirajongók kedvéért határoztak így, akik nem szeretik, ha elvonják a figyelmüket a meccsről...
„A meccs előtti sérülésem nem jött rendbe teljesen a találkozóra, és talán emiatt nem ment olyan jól a játék, mint az első mérkőzésen – tette hozzá a magyar játékos. – Bízom benne, hogy a következő összecsapásra már rendben leszek, és jó teljesítményt nyújtok majd.”

Markus Babbel, a svábok vezetőedzője elismerte, hogy a német sajtóban csak „Huszti és társai” címen beharangozott szentpétervári együttes megérdemelte a továbbjutást.

„Úgy vélem, a Zenit megérdemelten lépett tovább, de bosszantónak tartom ezt a vereséget, mert a csapatom jól játszott – mondta Babbel. – Irányítottuk a mérkőzést, és a helyzeteink is megvoltak. A második félidőben cserékkel próbáltam felpörgetni a gárdát, de nem sikerült megfordítani az állást.”

Természetesen Dick Advocaat is hasonlóan vélekedett: megérdemeltnek tartja tanítványai sikerét, és elégedett a Zenit szervezett futballjával.

„Játékosaim kiválóan szerepeltek ezen a mérkőzésen, gyorsak és magabiztosak voltak – mondta Advocaat. – Megérdemeltük a győzelmet. Tudtuk, hogy a Stuttgart rettentő agresszívan támad, de csapatom nagyon szervezetten játszott, így uraltuk a meccset. A következő találkozóig még van két hetünk a felkészülésre.”

A Zenit szurkolói egyébként – akik múltkor, a szentpétervári meccs után Husztit szavazták meg az orosz gárda legjobbjának – most Dannynek adták a legjobb osztályzatot, ám Huszti sem sokkal maradt le és végzett a középmezőnyben.

Nézze meg a Stuttgart és a Zenit meccsének góljait, valamint a csütörtöki UEFA-kupa-találkozók legszebb találatait videón!

UEFA-KUPA


UEFA-KUPA

A NYOLCADDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Werder Bremen (német)–Saint-Étienne (francia)
CSZKA Moszkva (orosz)–Sahtar Doneck (ukrán)
Udinese (olasz)–Zenit (orosz)
Paris Saint-Germain (francia)–Braga (portugál)
Dinamo Kijev (ukrán)–Metaliszt Harkiv (ukrán)
Manchester City (angol)–Aalborg (dán)
Olympique Marseille (francia)–Ajax Amsterdam (holland)
Hamburger SV (német)–Galatasaray (török)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik