Pintér Attila megsiratta a Győr továbbjutását

Vágólapra másolva!
2010.08.07. 11:19
null
Pintér Attila megkönnyezte a sikert (Fotó: M. Németh Péter, archív))
Pintér Attila, a Győri ETO vezetőedzője az Európa-liga tegnapi sorsolását követően adott interjút a Nemzeti Sportnak. A szakember elmondta, Montpellier-ben Tokody tizenegyesét követően segítőjével, Sándor Istvánnal sírva ünnepeltek, péntektől azonban már a Dinamo Zagreb elleni csatákra készül.
Jól láttam, hogy Tokody Tibor büntetője után nyomban az öltözőbe rohant?

– Amikor megláttam, hogy a labda a kapuban köt ki, ugrottam egy hatalmasat, majd olyannyira elérzékenyültem, hogy jobbnak láttam, ha inkább az öltöző felé veszem az irányt. Megsirattam a továbbjutást. Az öltözőben Sándor Istvánnal egymás vállán könnyeztünk, régen éreztem ilyet.

Pedig látnia kellett volna a játékosait, ahogy örömükben ugráltak és dobálták egymást...
– Biztos jó lett volna, de inkább nem akartam, hogy a játékosaim így lássanak.

A meccs előtt azt mondta: a mai labdarúgás már észjáték, s a feltérképezésnek döntő szerepe van. Valóban ennyit számítana?
– Ma már nagyon fontos, hogy miként készül fel egy csapat az ellenfélből. Nem elég csak úgy tessék-lássék nekivágni egy találkozónak, jómagam mindig is szerettem aprólékosan feltérképezni az aktuális ellenfelet. Most sem volt ez másként, rengeteg videofelvételen elemeztem a Montpellier futballját – talán nem volt hasztalan. Persze hiába készül az edző napokig, a legfontosabb, hogy a pályán mit kap vissza a játékosaitól.

– Miben volt jobb a Győr?
– Ha a két meccs alapján hirdetek ítéletet, nem lett volna igazságos, ha a francia együttes jut tovább. Győrben a játékvezető egy jogos tizenegyest vett el tőlünk, Montpellier-ben pedig a negyvennegyedik perctől emberhátrányban voltunk kénytelenek futballozni, de a két mérkőzésen így sem volt több helyzetük a franciáknak. 

Megijedt a kiállításnál? 
– Nem szokásom. Gyorsan lépnem kellett, változtatni kényszerültünk, és noha Onisor Nicorec remekül játszott addig, a félidőben kénytelen voltam lecserélni. Emberáldozatot kellett hoznom. Gyorsan hozzáteszem, a védelem közepére beálló Fehér Zoltán is remekül teljesített. S ha már a játékosaimnál tartunk: köszönöm mindenkinek a gratulációt, de azt inkább a futballisták érdemlik meg. 

A következő körben a Dinamo Zagrebet fogadják. Örül a sorsolásnak?
– Ha a horvát futballisták mentalitását veszem alapul, akkor már most biztos lehetek abban, hogy roppant nehéz két meccs vár ránk, hiszen ők olyanok, akik „meghalnak" majd a pályán a továbbjutásért. Mi erre a találkozóra is alaposan felkészülünk, és meglátjuk, ez mire lesz elég. De természetesen én rendületlenül hiszek csapatom sikeres szereplésében.

A Dinamo Zagrebről itt olvashat bővebben!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik