„Minden mérkőzésen van keresnivalónk” – Dibusz Dénes az El-sorsolásról

Vágólapra másolva!
2024.08.30. 15:31
Dibusz Dénes szerint nincsenek irreális elvárásaik (Fotó: Getty Images)
A labdarúgó Európa-liga főtáblájának kisorsolása után a Ferencváros vezetőedzője, Pascal Jansen és csapatkapitánya, Dibusz Dénes mondta el véleményét az FTC honlapjának, Orosz Pál vezérigazgató pedig az M1-nek nyilatkozott.

 

Az FTC vezetőedzője számára különleges lesz a El, hiszen korábbi csapatával, az AZ-tel is megmérkőznek majd.

„Természetesen hatalmas boldogság, hogy a mi nevünk is ott szerepelt az Európa-liga-sorsoláson, megszenvedtünk érte – kezdte Pascal Jansen. – Van néhány érdekes csapat, egy ki is emelkedik közülük, tudják, kire gondolok, az AZ Alkmaarra. Ez egy olyan dolog, amelynek meg kellett történnie, nem lehetett másképp. Boldog vagyok, hogy ezt a találkozót hazai pályán, a saját szurkolóink támogatása mellett játszhatjuk le. Jó, hogy mi is részesei lehetünk ennek az új lebonyolítási rendszernek. Nagyon várjuk már ezt a kihívást.”

A holland szakember után a Ferencváros kapusa, Dibusz Dénes nyilatkozott, szerinte mindegyik meccsen lesz keresnivalójuk, de egy könnyű mérkőzésre sem számíthatnak.

„A repülőről leszállva néztük a sorsolást, hogy ki kerül mellénk. Lesz pikantériája egy-egy meccsnek, hiszen pont a Frankfurt vette meg Kriszt (Lisztes Krisztiánt – a szerk.). A Tottenham is egy valódi sztárcsapat, hatalmas dolog, hogy ezt az együttest fogadhatjuk a Groupama Arénában. Bármelyik mérkőzésen lehet pontot, pontokat szerezni, ideértve természetesen az első kalapból kikerült csapatokat, mint a Frankfurt és a Tottenham. Minden kalapból kaphattunk volna sokkal-sokkal nehezebb ellenfeleket, persze tudjuk jól, hogy ezen a szinten nincs egyszerű meccs. Nincsenek irreális elvárásaink, de hiszünk abban, hogy van keresnivalónk az összes találkozón. A vezetőedző oldaláról nézve is lesz különleges meccs, hiszen korábbi csapatát, az Alkmaart fogadjuk majd. Érdekes lett megint ennek a sorsolásnak az eredménye” – mondta az FTC csapatkapitánya, Dibusz Dénes a fradi.hu-nak.

„Nagy dolog a klub életében, hogy sorozatban hatodszor főtáblás, és a tavalyi Konferencialiga után idén ismét az Európa-ligában szerepelhet” – idézi az MTI Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatójának szavait, aki az M1 tévécsatornának nyilatkozott, és hozzátette, a vártnál nehezebb továbbjutást árnyalja, hogy a harmadik számú sorozatban az előző két kiírásban döntős Fiorentina is nagyon nehezen jutott be éppen a Puskás Akadémia ellen, így természetes, hogy az El selejtezőjében is vannak ilyen nehéz meccsek.

„Nagy csapatokat is kaptunk, ott van a Tottenham Hotspur, az Eintracht Frankfurt, de van egy pikantériája, hogy az AZ Alkmaart is megkaptuk, mert onnan jött a vezetőedzőnk, Pascal Jansen. Nehéz sorozat lesz, de ezt akartuk – értékelte a pénteki sorsolást Orosz Pál. – Nagy meccs lesz a Tottenham ellen, nem mindennap érkezik Magyarországra csúcscsapat a Premier League-ből, ez egy óriási felmérő sportszakmailag. Helyén kell tudni kezelni az erőviszonyokat, nem mi vagyunk az esélyesei a mérkőzésnek, de tisztességgel fel fogunk készülni, és nyerni akarunk a Tottenham ellen is.”

A kettős terheléssel kapcsolatban úgy fogalmazott, biztosan többletfeladatot ró a csapatra, azonban úgy vélte, „ez egy futballcsapat, amelynek futballoznia kell”, ezért örülnek, hogy az eddigi hat helyett nyolc meccs vár a Ferencvárosra a főtáblára jutással.

„Tovább szeretnénk jutni. Nem az a célunk, hogy itt játszogassunk, hanem hogy továbbjussunk” – jelentette ki Orosz Pál, aki szerint elképzelhető még változás a keretben, de konkrétumot nem említett.

Mint beszámoltunk róla, a zöld-fehérek otthon lépnek majd pályára a Tottenham Hotspur, az AZ, a Malmö és a Nice ellen, míg idegenben az Eintracht Frankfurttal, a PAOK-kal, a Dinamo Kijevvel és az Anderlechttel találkoznak a főtáblán.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik