Formula–1: szabadulna Villeneuve-től a BMW?

Vágólapra másolva!
2005.11.20. 13:01
Címkék
Egyelőre nem tudni, hol folytatja a pályafutását a Formula1-es gyorsasági autós világbajnokság 1997. évi világbajnoka, Jacques Villeneuve. A kanadai pilóta az előző szezonban annál a Sauber istállónál versenyzett, amelyet nemrégiben felvásárolt a német BMW autógyár.
Jacques Villeneuve
Jacques Villeneuve
Jacques Villeneuve
Jacques Villeneuve
Még nem döntötte el a svájci Sauber istálló új tulajdonosa, a BMW, ki lesz a 2006-ra már aláírt szerződéssel rendelkező Nick Heidfeld csapattársa az új csapatnál.

Mint ismeretes, a BMW a saját nevén indul majd 2006-tól a Formula–1-es világbajnoki sorozatban.

Az F1Racing.net című internetes szaklap arról ír, hogy a BMW állítólag nagy összeget is hajlandó kifizetni azért, hogy közös megegyezéssel felbontsa Jacques Villeneuve szerződését, és mást igazoljon le a fiatal német versenyző mellé 2006-ra.

A brit Autosport című újságra hivatkozó portál beszámol arról, hogy Mario Theissen, a BMW motorsport-igazgatója a jövő évi pilótapáros összetételét firtató kérdésre a következőt válaszolta:

"Én is szeretném tudni, mikor dől el ez a kérdés. Azt hiszem, lehetséges, hogy még novemberben. beszéltünk Jacques-kal, de még nem döntöttünk."

Megfigyelők szerint a BMW jobban tenné, ha Villeneuve-öt megtartaná legalább a 2006-os idényben, és azt a pénzt, amellyel a szakítást finanszírozná, inkább az új autó fejlesztésére fordítaná.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik