Räikkönen szerint Newey nélkül is menni fog

Vágólapra másolva!
2005.11.30. 14:43
Címkék
A Formula-1-es McLaren finn versenyzője, Kimi Räikkönen szerint csapata képes lesz a győzelemre a következő szezonban, annak ellenére, hogy Adrian Newey, az istálló technikai vezetője a Red Bullhoz szerződött. A Jégemberrel kapcsolatos hír, hogy az F1 Racing nevű tekintélyes szaklap olvasói őt választották az év legjobb Formula-1-es versenyzőjének.
Kimi Räikkönen a 2005-ös szezon talán legbalszerencsésebb pilótája volt a Formula–1-ben
Kimi Räikkönen a 2005-ös szezon talán legbalszerencsésebb pilótája volt a Formula–1-ben
Kimi Räikkönen a 2005-ös szezon talán legbalszerencsésebb pilótája volt a Formula–1-ben
Kimi Räikkönen a 2005-ös szezon talán legbalszerencsésebb pilótája volt a Formula–1-ben

A Formula–1-es világbajnokság 2005-ös idényének ezüstérmese, Kimi Räikkönen a McLarennél tervezőgárdáját a Red Bullhoz szerződött Adrian Newey technikai igazgató nélkül is képesnek tartja arra, hogy az ideihez hasonlóan ütőképes autót készítsen.

"Beszélgettem az ügyről a csapatvezetőséggel, és úgy gondoljuk, hogy (Newey) távozása nem lesz hatással az elkövetkező hónapok munkáira" – mondta a 26 éves pilóta a kínai Xinhua hírszolgálatnak.

"A Formula-1-ben az egész csapat együttműködéséről, csapatmunkáról van szó. Így volt ez addig is, amíg itt dolgozott Adrian és így lesz a jövőben is. A McLaren már azelőtt is szerzett világbajnoki címeket, hogy ő 1997-ben a csapathoz jött."

F1 RACING: A JÉGEMBER AZ ÉV LEGJOBBJA

Az F1 Racing nevű Formula–1-es magazin olvasói Kimi Räikkönent választották meg az év legjobb versenyzőjének a száguldó cirkuszban.

Az újsághoz összesen 43612 szavazat érkezett be. Az olvasók 14 kategóriában szavazhattak. Räikkönen annak ellenére végzett az élen, hogy – mint ismeretes – 2005-ben Fernando Alonso (Renault) lett a Formula–1 világbajnoka.

A spanyol azonban vigasztalódhatott, a fő kategóriában ugyanis az élen végzett: ő lett az év embere.


Az év legjobb mérnöke Adrian Newey (McLaren-Mercedes), az év rajtja David Coulthardnak az Európai Nagydíjon bemutatott indulása lett. Az év csapatfőnökének Flavio Briatorét (Renault), az év újoncának Tiago Monteiro (Jordan Toyota), míg az egy versenyre vonatkozó legjobb pilótai produkció Räikkönen Monte Carló-i teljesítménye lett a szavazatok alapján.

Räikkönen nem csak külföldön, hazájában is közönségkedvenc. A Jyväskyleeben (Finnország) tartott gálán a McLaren pilótáját az év finn autóversenyzőjének választották.

HÄKKINEN BIZTATJA KIMIT

Mika Häkkinen
Mika Häkkinen
A kétszeres világbajnok Mika Häkkinen a finn Autosport című újságban azt nyilatkozta, hogy Kimi Räikkönennek túl kell tennie magát az elmúlt év kudarcain. A keze alatt lévő autó vitathatatlanul a mezőny leggyorsabbja volt 2005-ben, különböző technikai problémák miatt azonban többször fel kellett adnia a versenyt.

Häkkinen elmondta, hogy az ilyen helyzet nagyon nehéz, ő maga is került már hasonló szituációba. Az 1998-as és az 1999-es szezon világbajnoka arra gondolt, amikor az eredmények csak javulnak és javulnak, egyszer azonban jön egy nagy visszaesés, és mindennek vége. Ez csak azt jelenti, hogy a munkát újra kell kezdeni, és akkor egyszer csak hirtelen meg lesz a gyümölcse – vélekedett Häkkinen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik