Először a pályán az új McLaren

Vágólapra másolva!
2006.01.23. 15:43
Címkék
Barcelonában ma először gurult ki a pályára a McLaren-Mercedes 2006-os Formula–1-es autója, az MP4-21-es. A narancssárgára festett versenygépet Pedro de la Rosa tesztelte a Circuit de Catalunyán. A hivatalos bemutatót a tervek szerint februárban tartják meg a wokingiak.

A spanyol Pedro de La Rosával a volánnál ma először gördült ki a pályára a McLaren-Mercedes új Formula–1-es autója, az MP4-21. A jármű helyi idő szerint délelőtt negyed tízkor hagyta el a depót Barcelonában.

A hispán tartalékpilóta után kedden és szerdán Juan Pablo Montoya teszteli majd a narancssárga színűre festett MP4-21-est, majd csütörtökön és pénteken a világbajnokság tavalyi ezüstérmese, Kimi Räikkönen kerül sorra.

A brit-német istállóra kemény munka vár a következő időszakban. Míg Montoya és Räikkönen az MP4-21-est teszteli majd, addig De La Rosa és a brit Gary Paffett az átmeneti autóval, az MP4-20-as továbbfejlesztett változatával a Michelin-gumikat próbálgatja.


Az MP4-21-es karosszériája még nem nyerte el a végleges formáját, a McLaren február közepén Valenciában egy másik változatot is tesztel majd.

"Nagyon örülök, hogy én vezethettem ma az MP4-21-est – áradozott De La Rosa. – Elsőre jónak tűnik az autó, de most még túl korai lenne bármit mondani arra, hogy vajon mekkora potenciál rejlik benne. Sok kört kell még megtennünk vele."

"Mostantól még nagyjából húsz napunk lesz arra, hogy a pályán dolgozzunk a kocsival a március 3-i, bahreini szezonrajt előtt – folytatta a spanyol pilóta. – A mai nap programja az, hogy megismerkedjünk az MP4-21-essel és az új, V8-as Mercedes motorral. Több különféle rendszert kell kipróbálnunk, amelyeknek az új autóban működniük kell."


Martin Whitmarsh, a McLaren Formula–1-es részlegének vezetője szerint az istálló hatalmas lépést tett a felkészülésben azzal, hogy elkezdte tesztelni az új versenygépet.

"Mindenki nagyon bízik abban a csapatnál, hogy az MP4-21-es igazán versenyképes lesz, különösen azért, mert a 2005-ös autó megadta az alapot a fejlesztőmunkához. Persze ez még csak a kezdete annak a folyamatnak, amelynek a végére tényleg jól össze kell raknunk a kocsit. Ehhez az egész csapat kemény és odaadó munkájára lesz szükség."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik