Megérkezett a Honda új autója is

Vágólapra másolva!
2006.01.25. 11:15
Címkék
Barcelonában ma megtartották a Formula–1-es Honda csapat új autójának hivatalos bemutatóját. Az RA106-os prezentációján Jenson Button és Rubens Barrichello, a két versenypilóta, illetve a tartalékpilóta, Anthony Davidson fényképezkedett az autóval.

A Honda 1968 után ismét tisztán gyári csapattal versenyez majd a Formula–1-ben a 2006-os idényben. A japán gyár új autóját, az RA106-ost ma mutatták be Barcelonában.

A Honda tavaly ősszel vásárolta fel teljes egészében a BAR csapatot, amelynek korábban a motorszállítója volt. A tranzakció mögött részben az állhat, hogy a másik távol-keleti óriáscég, a Toyota egyre nagyobb elszántsággal tör felfelé a Formula–1-ben.

A Honda 2006-ban a Jenson Button, Rubens Barrichello versenyzőpárossal próbál minél több sikert elérni, az első számú tesztpilóta pedig Anthony Davidson lesz.

"Nagyon büszke és izgatott vagyok, hogy tagja lehetek ennek a csapatnak – mondta Button a bemutatón. – A 2006-os év nagyon fontos lesz mindannyiunk számára. A téli teszteken egy átmeneti autóval jó eredményeket értünk el, és a saját szememmel láttam, micsoda kemény munkát végeztek Brackleyben és Tocsigiben az utóbbi hónapokban."


"Biztos vagyok abban, hogy ez az elszántság ebben az évben meghozza az eredményét, és én szeretném hozzátenni ehhez a magamét – folytatta a brit pilóta, aki már száz futamon indult, de még nem sikerült győznie. – A felkészülés során a korábbinál is keményebb edzéseket végeztem, hogy a lehető legjobb formában várjam a bahreini rajtot."

Az utóbbi hat évben a Ferrarinál versenyző Rubens Barrichello 33 évesen néz szembe az új kihívással.

"Nagyon izgalmas ez a nap számomra, hiszen hat év után ez az első bemutató, amit egy új csapatnál élhetek át – mondta el a brazil pilóta. – A Honda nagyon sokat elért már az autósportban, és nagyszerű dolog, hogy tagja lehetek ennek a teamnek."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik