Monacói Nagydíj: Montoya és Räikkönen is örül a javuló formának

Vágólapra másolva!
2006.05.25. 22:14
Címkék
Némi meglepetésre a McLaren-Mercedes remekül szerepelt a 64. Formula–1-es Monacói Nagydíj első két szabadedzésén. A két pilóta közül Juan Pablo Montoya a harmadik helyen zárta a délutáni egyórás gyakorlást, és gyorsabb volt a világbajnok Fernando Alonsónál is, míg Kimi Räikkönen a hatodik helyen végzett. A wokingiak korábbi formájához képest ezek az eredmények bizakodásra adnak okot.
Kimi Räikkönen megijedt, de később kiderült, hogy nem a motorja gyulladt ki
Kimi Räikkönen megijedt, de később kiderült, hogy nem a motorja gyulladt ki
Kimi Räikkönen megijedt, de később kiderült, hogy nem a motorja gyulladt ki
Kimi Räikkönen megijedt, de később kiderült, hogy nem a motorja gyulladt ki

Szavazás

Ki lesz a Formula–1 világbajnoka 2006-ban?

Írja be az itt látható számot!
Joggal lehet optimista a szombati időmérő edzés előtt a McLaren-Mercedes a Monacói Nagydíjon, miután a konstruktőrök közötti bemutatkozásának 40. évfordulóját ünneplő csapat két pilótája az élmezőnyben végzett a csütörtöki második szabadedzésen.

A verseny 2003-as győztese, Juan Pablo Montoya a versenypilóták közül a leggyorsabb volt, csak két tesztversenyző végzett előtte.

„Jól kezdődik a hétvége – mondta a dél-amerikai. – Elég versenyképesnek látszunk, és határozottan úgy tűnik, hogy sikerült előre lépnünk. Ennek ellenére ez még csak a kezdet, és nem árt tudni, hogy itt, Monacóban minden megtörténhet.”

„A tervezett program szerint dolgoztam – folytatta Montoya –, és az autó új elemei, amelyeket itt vetettünk be először, érezhető változást hoztak. A Michelin gumik nagyon jók, így összességében minden jónak látszik. Szeretem ezt a pályát, mert igazi kihívást jelent, ezért már nagyon várom a hétvégét.”

A McLarennek azért összességében nem volt annyira nyugodt a napja, mert délelőtt a tavalyi győztes Kimi Räikkönen autója az alagútban füstölni kezdett, és attól tartottak, hogy ki kell cserélni a motorját.

A wokingiak szóvivője később arról tájékoztatott, hogy a füst nem a motorból tört elő, csak az egyik hővédő lemez okozott tüzet.

„Az első szabadedzés végén volt okom izgulni – mondta a délután hatodikként záró Räikkönen –, hiszen alig egy perce voltam kint a pályán, és csak egy installációs kört akartam futni. Ez csak egy kisebb tűz volt, és szerintem a pályamunkások egy kicsit túl hevesen reagáltak a történtekre, amíg csak ki nem vettem a kezükből a tűzoltókészüléket.”

„A csapat remek munkát végzett, amikor a szükséges javításokat el kellett végezni az autón, s után sikerült néhány hasznos és jó kört futnom. Örülök annak, amit eddig elértünk, mert úgy tűnik, versenyképesek vagyunk. Azért megjegyzem, még sok van hátra.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik