Michael Schumacher a boxutcából rajtol

Vágólapra másolva!
2006.05.28. 12:21
Címkék
Michael Schumacher a boxutcából ered a mezőny után a ma délután két órakor kezdődó Formula–1-es Monacói Nagydíjon. A Ferrari hétszeres világbajnokának autójában a csapat kicserélte a motort, miután büntetése után egyébként is csak az utolsó rajthelyről indulhatott volna.
Michael Schumacher (balra) Ross Brawnnal éppen a versenybíróság ítélete után kullog vissza a motorhome-ba
Michael Schumacher (balra) Ross Brawnnal éppen a versenybíróság ítélete után kullog vissza a motorhome-ba
Michael Schumacher (balra) Ross Brawnnal éppen a versenybíróság ítélete után kullog vissza a motorhome-ba
Michael Schumacher (balra) Ross Brawnnal éppen a versenybíróság ítélete után kullog vissza a motorhome-ba

Szavazás

Ki lesz a Formula–1 világbajnoka 2006-ban?

Írja be az itt látható számot!
Michael Schumacher eredetileg az egyes kockát szerezte meg a szombat délutáni időmérő edzésen, azonban a tréning végén a Rascasse-kanyarban elfékezte magát, és mivel nem hajtott tovább, feltartott másokat, többek között Fernando Alonsót is, aki az utolsó gyors körét teljesítette.

A versenybíróság az eset kivizsgálásánál arra az álláspontra helyezkedett, hogy a 37 éves pilóta szándékosan hagyta állva az autóját a hibája után, és ezzel megakadályozta, hogy a mögötte haladó riválisok esetleg jobb időt autózzanak nála.

A Ferrari ugyanakkor váltig állítja, hogy Schumacher semmi rosszat nem csinált, de mivel a fellebbezésre nincs lehetősége, így a csapat inkább arra összepontosította a figyelmét, hogy az adott körülmények között a lehető legtöbbet hozza ki a helyzetből.

A maranellóiak a motorcsere mellett valószínűleg teletankolták Michael Schumacher autóját, így a német pilóta azok között lesz, akik akár egyetlen boxkiállással teljesíthetik a versenyt.

A Ferrari a másik pilóta, Felipe Massa autójában is motort cserélt, tekintve, hogy Massa már a szombati kvalifikáció elején a falnak csapta a versenygépet, így szintén a mezőny végéről kell indulnia.

Jean Todt csapatfőnök a Schumachert sújtó ítélet után így nyilatkozott:

„A Ferrari komoly nemtetszéssel vette tudomásul a versenybíróság döntését, amellyel törölte Michael Schumachernek az időmérő edzésen elért eredményeit. Abszolút mértékben helytelenítjük a határozatot. Egy ilyen döntés nagyon komoly precedenst teremt, kizárja, hogy egy versenyző büntetlenül hibát követhet el.”

„Michael az utolsó mért körében volt, és megpróbálta megjavítani az addigi legjobb idejét – folytatta a francia sportvezető. – Ezt bárki láthatta, elég, ha azt nézzük, hogy az első részideje a legjobb volt. A versenybírók mindennemű valós bizonyíték nélkül egyszerűen feltételezték, hogy ’bűnös’.

Schumacher menedzsere, Willi Weber még keményebben fogalmazott:

„Botrányos, ami történt. Ami engem illet, azt gondolom, hogy egyszerű vezetői hiba volt, ami bárkivel megtörténhet. Az ítélet túlzott, nem értem, hogy juthattak erre a döntésre. Michael sem tapsol örömében, pedig mint tudják, nem olyan ember, aki hagyja, hogy az érzelmei vezéreljék.”

„Volt már hasonlóban részünk évekkel ezelőtt, ismerjük az ellenségeinket, tudjuk, hogyan mesterkednek Schumacher ellen. Azt hiszem, ezúttal túl messzire mentek, ez már túl sok volt. Megtervezett akcióról van szó.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik