Monacói Nagydíj: Mosley nem nevezné csalásnak Schumacher esetét

Vágólapra másolva!
2006.05.28. 12:54
Címkék
Max Mosley, a Nemzetközi Automobil-szövtség (FIA) elnöke (képünkön) szerint nem lehet csalásnak hívni azt, amiért Michael Schumachert a versenybíróság megbüntette Monte-Carlóban, a 64. Monacói Nagydíj időmérő edzése után.

„Nem mennék olyan messzire, hogy azt mondjam, csalás volt – mondta az angol sportdiplomata a Reuters brit hírügynökségnek. – Kontextusában kell értelmezni az esetet, figyelembe kell venni a pillanat izgalmát, azt, hogy ilyenkor mindenki kétségbeesetten próbálja megszerezni a rajtrács első helyét. Ilyenkor egy másodperc alatt kell dönteni.”

Mosley ennek ellenére nem gondolja, hogy a versenybírók rossz döntést hoztak volna, amikor Michael Schumachert megfosztották a kvalifikáción elért eredményeitől, és a rajtrács végére sorolták.

„A döntéshozók ilyenkor minden apró részletet ismernek, tudják, ki mikor fékez, merre fordítja a kormányt, mikor és hol gyorsít, hol milyen gyorsan halad, és így tovább – tette hozzá. – Mindezen információk birtokában erre a következtetésre jutottak. Több órába telt, mire megszületett a döntés, ami azt jelenti, hogy minden apró részletet és szempontot gondosan megvizsgáltak. Ilyen ez a sportág.”

„Ha az ember úgy találja, hogy valaki valami olyasmit tett, amit nem kellett volna megtennie, akkor cselekedni kell.”

Szavazás

Ki lesz a Formula–1 világbajnoka 2006-ban?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik