Michael Schumacher csapatfőnök lehet

Vágólapra másolva!
2007.02.13. 16:47
Címkék
Német sajtórétesülések szerint a hétszeres világbajnok Michael Schumacher lehet a Ferrari Formula-1-es csapatának új vezetője, de az értesülést természetesen senki sem erősítette meg. Sabine Kehm, a sportember szóvivője megismételte: továbbra sem dőlt el, hogy melyik posztnál „köt ki” a sportág történetének legeredményesebb versenyzője.
Michael Schumacher folyamatosan segíti a Ferrari felkészülését
www.autosport.com
Michael Schumacher folyamatosan segíti a Ferrari felkészülését
Michael Schumacher folyamatosan segíti a Ferrari felkészülését
www.autosport.com
Michael Schumacher folyamatosan segíti a Ferrari felkészülését

Au európai sportcsatorna, a Europsort internetes oldala a népszerű német magazinra, a motor und sportra hivatkozva ír Michael Schumacher lehetséges új, végleges feladatköréről, a Ferrari egyik munkatársát idézve.

„Michael gyakorlatilag több időt tölt Maranellóban, mint korábban bármikor. Schumacher minden fontos döntésnél jelen van” – állítja a bennfentes.

A Ferrari egyik másik munkatársa, pedig még egyértelműbb kijelentést tett, igaz nevének közléséhez nem járult hozzá.

„Magasabb szinten kíván dolgozni az a személy, bárkiről is legyen szó, aki ilyen feladatokban vesz részt. Ez a feladatkör pedig nem lehet más, mint a csapatfőnöki tisztség” – hangzott az egyelőre csak találgatásnak minősíthető kijelentés.

A szaklap természetesen megszólaltatta Michael Schumacher régi munkatársát, s Sabine Kehm megismételte „védence” közelmúltbeli kijelentését. Vagyis továbbra sem eldöntött, hogy a legenda melyik munkaterületre „telepszik rá”.

Michael Schumacher a napokban ezt mondta:
„Jelenleg még nem egyértelmű a szerepem a csapatnál, nem határoztuk meg a részleteket. Ez egyszerűen azért alakult így, mert nem akartam végső választást hozni. A csapat egyébként örül annak, hogy rám hagyhatja a döntést, éppen melyik területen akarok tevékenykedni, s melyik részen nem. Az idő amúgy is eldönti, hol segíthetek leginkább”.

A sportember megjelent a Ferrari autóbemutatóján, a két versenyzőt, Felipe Massát és a McLaren-Mercedestől érkezett Kimi Räikkönent is folyamatosan ellátja hasznos tanácsokkal, s a tesztelésekre is elutazik.

Jean Todt, aki csapatfőnökből csapatigazgatóvá (és az egész Ferrari igazgatójává) lépett előre, kisebb feladatokat vállal a versenyhétvégeken, eddigi szervezési munkája nagy részét Stefano Domenicali sportigazgatóra bízza.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik