Räikkönen elfogadta volna Schumit is

Vágólapra másolva!
2007.02.15. 13:47
Címkék
Kimi Räikkönen egy évvel „lecsúszott” arról, hogy Michael Schumacher csapattársa legyen, pedig örömmel versenyzett volna egy csapatban a Formula-1-es világbajnokság hétszeres győztesével. A finn klasszis egyébként azt is elárulta, hogy ferraris szerződésének aláírásakor még nem tudta, hogy a német zseni befejezi pályafutását.
Reuters
Reuters

Räikkönen a Gazzetta dello Sportnak adott interjújában elárulta, akkor is aláírt volna a maranellói csapathoz, ha Michael Schumacher nem fejezi be pályafutását.

„Soha sem voltam olyan helyzetben, hogy meghatározzam, ki legyen a társam. Egyik csapatomnak sem beszéltem arról, hogy kinek örülnék a legjobban. Így azzal sem lett volna gondom, ha Michael Schumacherrel kell együtt dolgoznom” – mondta a finn pilóta, aki szerdán ismét találkozhatott a legendával a barcelonai tesztelésen.

Michael Schumacher jól érezte magát Barcelonában
Reuters
Michael Schumacher jól érezte magát Barcelonában

A hétszeres világbajnok a német Bild című napilap értesülése szerint szabadságát megszakítva (?) a Maldív-szigetekről érkezett a katalán város népszerű pályájára, így közelről figyelhette „utódját”és tavalyi csapattársát, Felipe Massát.

„Váltottunk néhány szót, de nem volt sok időnk a beszélgetésre. Viszza kellett a pályára, hogy végezzem a munkámat. Amúgy nem is tudtam arról, hogy eljön a tesztre” – jegyezte meg Kimi Räikkönen.

Michael Schumacher egyelőre szaktanácsadóként segíti a Ferrarit, lapértesülések szerint szinte minden fontos döntésben kikérik a véleményét, s állítólag hamarosan ő lesz Jean Todt utódaként a csapatfőnök.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik