Megegyezett Alonso és Hamilton, „szólóban” nem beszélnek egymásról

Vágólapra másolva!
2007.06.22. 10:09
Az elmúlt hetek „médiacsatájának” hatására megegyezett egymással Fernando Alonso és Lewis Hamilton, a sajtó csak közös megjelenés esetén beszélnek egymásról. Az 58. Formula-1-es világbajnokságot vezető brit újonc állítja, továbbra is kiváló a kapcsolata spanyol csapattársával, csak a két ország újságírói próbálják gerjeszteni a feszültséget.
Tiszteli egymást a McLaren kettőse
Reuters
Tiszteli egymást a McLaren kettőse
Tiszteli egymást a McLaren kettőse
Reuters
Tiszteli egymást a McLaren kettőse

„Kiváló a viszonyunk. Az pedig természetes, hogy a spanyol és a brit sajtó időnként megpróbálja elferdíteni a dolgokat – kezdte nyilatkozatát Hamilton, majd hozzátette: - Nagyon segítőkészek vagyunk egymás felé. Persze mindketten győzni akarunk, de rendkívül tiszteljük egymást. Soha sem volt vitánk. Múlt heti győzelmem után is ez történt, Fernando azonnal odajött hozzám és gratulált”.

A brit pilóta hozzátette: nem szeretnék, ha az újságok miatt feszültség alakulna ki, ezért hozták meg közösen azt a döntést, hogy csak akkor beszélnek egymásról, ha mindketten jelen vannak.

„Előfordulhatna, hogy olyan kijelentéseket olvas az újságban, amelyeket kissé kifacsartak. Ez gondot okozhatna. Pedig én egyszer sem beszéltem negatívan Fernandóról, mert nagyon tisztelem őt. Ráadásul nincs is okom a bírálatra” – jegyezte meg az összetett versenyt hét futam után 10 pontos előnnyel vezető Lewis Hamilton.

Nemrég Fernando Alonso még azt nyilatkozta, nem érzi magát tökéletesen a McLarennél, lévén a többségében brit szakembereket alkalmazó csapat Hamiltont favorizálja. A kétszeres világbajnok azóta már módosította álláspontját, kijelentette, egyre jobb a viszonya a wokingi istállóval.

„Igyekszem kevés cikket olvasni. Leginkább a fotókat nézem meg, örülök, ha kedvező kép jelenik meg rólam. De elmondhatom, nem tulajdonítok különösebb jelentőséget az írásoknak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik