Még két évig változatlan az összeállítás, Felipe Massa 2010-ig marad

Vágólapra másolva!
2007.10.16. 13:10
A Ferrari véget vetett az elmúlt hetek találgatásainak, biztos, hogy nem igazolja lesz a kétszeres Formula-1-es világbajnok Fernando Alonsót, lévén 2010-ig meghosszabbította Felipe Massa szerződését. Csapattársa, Kimi Räikkönen tavaly 2009-ig írt alá a maranellói csapathoz.
Felipe Massa 2010-ig a Ferrarinál marad
Reuters
Felipe Massa 2010-ig a Ferrarinál marad
Felipe Massa 2010-ig a Ferrarinál marad
Reuters
Felipe Massa 2010-ig a Ferrarinál marad

Massa kapcsán az elmúlt hetekben a Toyota neve merült fel, néhány médium ugyanis úgy spekulált, hogy a McLarennél kitelt az ideje Alonsónak és a Ferrarihoz szerződik. Igaz, Jean Todt, a maranellóiak általános igazgatója mindvégig tagadta, hogy az istállóhoz kerülne a spanyol klasszis.

Felipe Massa régóta szoros kapcsolatban áll mostani munkaadójával: a 2003-ban tesztpilótaként segítette a felkészülést, majd a 2005-ös idény után honfitársát, Rubens Barrichellót váltotta, immár hivatalos versenyzőként. Tavaly két győzelmet aratott, harmadik lett összetettben, míg idén már három sikernél jár, de negyediknél már nem lehetett jobb a pontversenyben.

A dél-amerikai pilóta eddigi szerződése 2009-ben járt volna le, valószínű, hogy most kedvezőbb feltételekkel hosszabbított.


Felipe Massa eddig harmincnégy futamon indult Ferrarival, öt győzelem és tizenegy dobogós pozíció fűződik a nevéhez, összesen huszonöt alkalommal szerzett pontot. A brazil versenyző nyolc alkalommal indult az első rajtkockából és ugyanennyi alkalommal futotta meg az adott verseny leggyorsabb körét. Massa 166 pontot gyűjtött a maranellói csapat tagjaként.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik