Hamilton a váltóhiba ellenére is elégedett bemutatkozó szezonjával

Vágólapra másolva!
2007.10.29. 16:50
Lewis Hamilton ugyan csalódott, hogy az utolsó futamon váltóhiba miatt elbukta a világbajnoki címet, de így is elégedett első Formula-1-es szezonjával. A McLaren-Mercedes brit versenyzője úgy érzi, előbb vagy utóbb megnyeri az összetett versenyt.
Lewis Hamilton úgy érzi, fantasztikusan sikert az első szezonja
Reuters
Lewis Hamilton úgy érzi, fantasztikusan sikert az első szezonja
Lewis Hamilton úgy érzi, fantasztikusan sikert az első szezonja
Reuters
Lewis Hamilton úgy érzi, fantasztikusan sikert az első szezonja

„Rossz érzés volt, amikor meghibásodott a váltóm a befejező futamon, de még mindig úgy gondolom, világbajnok lehetek valamikor – kezdte nyilatkozatát a wokingi csapat sztárja, majd így folytatta: De összességében így is fantasztikus szezonon vagyok túl. Nagyszerű tapasztalatokkal gazdagodtam, rövid idő alatt kellett rengeteg újat tanulnom. Már az első versenyre úgy mentem, mint a többiek, fizikailag és mentálisan is megfelelően készültem fel.”

Hamilton azonnal dobogós hellyel nyitott, harmadik lett Ausztráliában, majd sorozatban újabb nyolc futamon került a legjobb három közé. Ezzel új csúcsot állított fel a száguldó cirkuszban, első győzelmét a hatodik versenyen szerezte meg. A folytatásban újabb három diadalt aratatott, így az utolsó nagydíjig vezetette a pontversenyt. Brazíliában azonban a rajt után hibázott, visszaesett a középmezőnybe, majd az említett váltóhiba miatt már behozhatatlan hátrányba került.

Szavazás

Ön szerint korszakos egyénisége lesz a Formula–1-nek Lewis Hamilton?

Írja be az itt látható számot!
„Gyorsan kellett tökéletes döntéseket hoznom a szezon során, azt hiszem egészen jó munkát végeztem. De nem lehettem olyan tapasztalatok birtokában, mint a többiek. Ezeket csak az idő múlásával szerezhetem meg” – jegyezte meg a brit pilóta.

Hamilton Brazíliában a hetedik helyen ért célba, így összetettben 1 pontos hátránnyal lett második a Ferrarival szereplő Kimi Räikkönen mögött.

„Nagyszerű dolog, hogy én vagyok a világ második legjobb versenyzője. Túlteljesítettem a várakozásaimat” – mondta a fiatal csillag.

Lewis Hamilton hozzátette, nem akar azon rágódni, hogy mi lett volna, ha nem csúszik ki Inerlagosban és nem hátráltatja a többször említett váltóhiba.

„Sohasem gondolkodom ilyen dolgokon” – zárta rövidre a „kérdést” Hamilton, majd így folytatta: Jövőre még jobb lehetek. Huszonkét hét választ el bennünket az első versenytől, már alig várom, hogy ismét harcolhassunk.”

Újságírói kérdésre a világbajnoki pontverseny ezüstérmese kitért arra is, milyen a viszonya a kétszeres világbajnok csapattárssal, Fernando Alonsóval. Sokak szerint a brit fiatalember „tiszteletlensége” miatt alakult a vártnál rosszabbul kettejük kapcsolata.

„Hagynom kellett volna győzni? Mindig tisztelettel viszonyultam Fernandóhoz, de nem akarok hátradőlve várni az esélyemre. A legjobb akarok lenni” – szögezte le a McLaren brit versenyzője.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik