Hivatalos: Lewis Hamilton 2012-ig meghosszabbította szerződését

Vágólapra másolva!
2008.01.18. 16:09
A közel két héttel ezelőtti nem hivatalos hírek után immár megerősített tény: Lewis Hamilton 2012-ig meghosszabbította szerződését a Formula-1-ben érdekelt McLaren-Mercedesszel. A 23 éves brit klasszis tavaly mutatkozott be a száguldó cirkuszban, újoncként a pontverseny második helyén végzett.
Reuters
Reuters

Az 1985. január 7-én született Hamilton tavaly 109 pontot gyűjtött, egy „egységgel” maradt el a világbajnok finn Kimi Räikkönentől (Ferrari). A brit klasszis négy futamgyőzelmet aratott, összesen tizenkétszer állt dobogóra, hatszor indult az első rajtkockából.

„1998 óta állok kapcsolatban a McLarennel és a Mercedes-Benzzel, és úgy érzem, könnyedén itt maradhatok pályafutásom végéig – kezdte nyilatkozatát Hamilton. – A megfelelő csapatban vagyok, itt futamgyőzelemért harcolhatok, valamint a pilóták a konstruktőrök világbajnoki címéért is küzdhetek.”

Korábbi sajtóértesülések szerint a brit pilóta 2012-ig összesen 138 millió dollárt kereshet. Idén 17, az utolsó évében pedig 35 millió kerülhet a számlájára. Ezzel Räikkönen és a spanyol Fernando Alonso (Renault) mögött a száguldó cirkusz harmadik legjobban kereső versenyzője lesz.

„Rengeteg kihívás vár ránk, de száz százalékig biztos vagyok abban, hogy sikeresek leszünk a munkatársaimmal. Ötvenhét napunk van az Ausztrál Nagydíjig. Rendkívül motiváltak vagyunk, hogy kihasználjuk ezt az időt és versenyképesen érkezzünk Melbourne-be” – szögezte le Hamilton.

„A 2006 novemberében aláírt első szerződés óta Lewis minden várakozásunkat felülmúlta újoncként a Formula-1-ben, pedig mi már több mint egy évtizede ismertük – mondta Ron Dennis csapatfőnök – Egyértelmű, hogy a 2007-es szezon nagy részében nyújtott teljesítményével rászolgált a módosított és kedvezőbb szerződésre. Ennek megfelelően szívélyes tárgyalásaink voltak menedzserével, Anthony Hamiltonnal.”

A wokingiak első számú vezetője kiemelte: a szerződés-hosszabbítás révén, 2012-ben éppen tizenöt évre nyúlik majd vissza Hamilton és a McLaren együttműködése.

„A Vodafone McLaren Mercedes izgalommal várja az új szezont, azt várjuk, hogy a fedélzetre érkezett Heikki (Kovalainen) és Lewis versenyképes csapatot alkot” – szögezte le Ron Dennis.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik