Fernando Alonsónak a hatodik hely megszerzése álomszerű lenne

Vágólapra másolva!
2008.04.26. 22:38
Az idény első három futamán lehangoló teljesítményt nyújtó Renault-val Fernando Alonso a 2. helyről rajtolhat vasárnap délután, ám a hazai közönsége előtt versenyző spanyol úgy véli, a győzelemre és a dobogóra esélye sem lesz.
Alonso nem túlzottan optimista
Fotó: Reuters
Alonso nem túlzottan optimista
Alonso nem túlzottan optimista
Fotó: Reuters
Alonso nem túlzottan optimista
A világbajnoki címvédő Kimi Räikkönen mögött némi meglepetésre a kétszeres világbajnok Fernando Alonso szerezte meg a második helyet a Spanyol Nagydíj időmérő-edzésén. A 115 ezer főt számláló közönség előtt hazai pályán köröző spanyol pilóta érthetően boldogan nyilatkozott a tréning után, ám mindenkit igyekezett lehűteni a túlzott elvárásokkal kapcsolatban.

„A második rajtkocka egy kicsit távol áll a valóságtól, mert minden bizonnyal nekünk van a legkevesebb üzemanyagunk a tankban a riválisok közül. Nem lett hirtelen a két Ferrarival egyenértékűen jó az autónk, csak azért mert közöttük végeztünk” – mondta Alonso.

Amikor láttuk, hogy mennyire jól megy a kocsi, megpróbáltunk egy igen jó utolsó időmérőt összehozni, hogy minél jobb helyről rajtolhassunk, de az első sorra nem gondoltunk. Reméljük, hogy a rajtnál minél kevesebb helyet veszítünk” – magyarázta a spanyol, aki természetesen a holnapi versennyel kapcsolatosan is elmondta a magával szemben támasztott elvárásait.

„Ha fogadnom kéne, azt mondanám, hogy a hatodik, vagy hetedik helyen érek célba. Arra alapozom, hogy az időmérés második szakaszában 4. lettem, amikor mindenki közel azonos feltételekkel ment, de én akkor két készlet gumit használtam el. Amikor csak egy készletet fogyasztottam el, akkor a 8. lettem. Szóval, ha holnap a hatodik helyen futnék be, az egy megvalósult álom lenne számomra” – próbálta megjósolni Alonso saját produkcióját, aki tavaly egyébként a 3. helyen ért célba.

A holnap délután 14 órakor kezdődő versenyen a Ferrari finn vb-címvédője Kimi Räikkönen indulhat az élről, aki mögül Alonso vág neki a futamnak. A második sor elejéről a tavalyi győztes, szintén ferraris Felipe Massa, míg a 4. helyen a BMW-t vezető Robert Kubica rajtol. Némileg meglepő, hogy a McLarenek kibérelték a 3. sort, míg Alonso üzemanyaggal kapcsolatos szavait csapattársa, Nelson Piquet 10. helye támasztja alá.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik