Emerson Fittipaldi szerint Hamilton nagy sikerekre hivatott

Vágólapra másolva!
2008.05.06. 16:28
Emerson Fittipaldi, a McLaren korábbi világbajnok pilótája szerint Lewis Hamilton nagy sikereket fog elérni karrierje során. A legendás versenyző úgy véli, a Renault tovább fog fejlődni, és Alonso akár jövőre újra vb-címet szerezhet.
Fittipaldi szerint Hamilton fényes karrier előtt áll
Fotó: Imago
Fittipaldi szerint Hamilton fényes karrier előtt áll
Fittipaldi szerint Hamilton fényes karrier előtt áll
Fotó: Imago
Fittipaldi szerint Hamilton fényes karrier előtt áll

Emerson Fittipladi szerint Lewis Hamilton sok nagy sikert fog elérni a következő években. A legendás versenyző úgy véli, a brit pilóta akár ebben az évben is megnyerheti a világbajnokságot.

„Lewis Hamilton megnyerheti idén a világbajnokságot, ha megfelelő lesz az autója. Tavaly megmutatta, hogy milyen gyors. Követett el hibákat, például Brazíliában, de attól még nagyszerű versenyző” – mondta Fittipladi.

„Több világbajnokságot is megnyerhet, ha a McLarennél marad. Ha úgy tud vezetni, ahogy tavaly tette, akkor milyen lesz négy vagy öt év múlva?” – tette hozzá a legenda.

Fittipaldi 1974-ben a McLarennel nyerte meg második világbajnoki címét, miután két évvel korábban a Lotusszal érte el ezt, az akkor volt legfiatalabb versenyzőként.

„Amikor a McLarenhez kerültem, akkor egy nagyon jól szervezett istálló volt. Jelenleg nincsenek könnyű helyzetben, de egy olyan csapatról van szó, amelyik meg tudja oldani gondjait. Mindenük megvan az autó fejlesztéséhez” – mondta a brazil.

Fernando Alonso 2005-ben elvette Fittipaldi címét, aki addig a Formula-1 legfiatalabb világbajnoka volt. Hamilton ebben az évben megdöntheti Alonso rekordját, ha ő szerzi a legtöbb pontot.

Fittipaldi beszélt Alonsóról is, úgy gondolja, a kezdeti nehézségek ellenére jó lesz neki a Renault-nál.

„A Renault-n látszik a fejlődés. Hogy Alonso megnyerheti-e harmadik világbajnoki címét? Igen. Idén nem valószínű, de jövőre könnyen előfordulhat” – mondta a legendás pilóta.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik