Häkkinen Hamiltonra, Villeneuve Kubicára tenné a pénzét

Vágólapra másolva!
2008.10.17. 15:32
Címkék
A tavalyihoz hasonlóan az idén is rendkívül izgalmasan alakul a Formula–1-es világbajnoki pontverseny hajrája, és ahogy tavaly, két futammal a vége előtt ebben az évben is három versenyző esélyes még a pontverseny megnyerésére.
„Hamilton” (balra), „Kubica” (középen) és Michael Scumacher
Fotó: Action Images (archív)
„Hamilton” (balra), „Kubica” (középen) és Michael Scumacher
„Hamilton” (balra), „Kubica” (középen) és Michael Scumacher
Fotó: Action Images (archív)
„Hamilton” (balra), „Kubica” (középen) és Michael Scumacher

Tavaly ilyenkor Lewis Hamilton 12 pont előnnyel vezetett Fernando Alonso és 17 egységgel Kimi Räikkönen előtt, végül utóbbi lett a világbajnok. A trióból az idén csak Hamilton van ott az esélyesek között, ő most is vezet, Felipe Massa előtt 5, Robert Kubica előtt 12 ponttal.

Mika Häkkinen, a legeredményesebb finn Formula–1-es autóversenyző, 1998 és 1999 világbajnoka szerint a McLaren brit pilótája az idén már nem rontja el a végét a szezonnak.

„Rendkívül izgalmas a szezon, és tényleg bármi megtörténhet, a három esélyes közül bárki lehet világbajnok. Szerintem Hamilton lesz egyébként a végső győztes, már csak azért is, mert az élen áll, igaz, mindenképpen higgadtan, tiszta fejjel kell versenyeznie az utolsó futamokon. Ha így tesz, ő lesz a bajnok” – fogalmazott Häkkinen.

A finn persze nem felejtkezett el a brit pilóta üldözőiről sem, szerinte mindketten komoly fenyegetést jelentenek Hamiltonak, aki ha nem marad higgadt, úgy akár a brazil, akár a lengyel is besöpörheti a bajnoki címet.

Minden kétséget kizáróan Robert Kubica teljesítménye jelenti a szezon meglepetését, hiszen azt tudtuk a lengyelről már az idény előtt is, hogy jól vezet, ám, hogy a végén reális esélye lesz vb-címet nyerni, kevesen gondolhatták, talán még ő maga sem.

Egészen biztos, hogy így volt ezzel a kanadai Jacques Villeneuve, 1997 világbajnoka is, aki szerint a lengyel éppen azért szolgált rá a világbajnoki címre, mert senki sem várta tőle.

„Kubica autója sokkal gyengébb volt, mint Massáé vagy Hamiltoné, ráadásul egyetlen hiba nélkül vezetett végig a szezon során – szemben két vetélytársával. Szóval ezek alapján úgy gondolom, hogy a lengyel szolgált rá leghinkább a világbajnoki címre, ő érdemli meg leginkább” – érvelt a kanadai a BMW menője mellett.

És Massa? Rá nem tippelt egyetlen volt világbajnok sem, pedig éppenséggel korábbi csapattársa, a legendás Michael Schumacher mellé állhatna, ám a hétszeres bajnok még nem tört lándzsát a brazil mellett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik