Az Autosport Lewis Hamiltont választotta az év legjobb pilótájának

Vágólapra másolva!
2008.12.08. 14:38
Az Autosport magazin a Formula–1 2008-as világbajnokát, a brit Lewis Hamiltont választotta az év legjobb autóversenyzőjének. A díjat Londonban adták át a 23 éves klasszisnak. A legjobb ralis a francia Sébastien Loeb lett.
A nyertesek
Fotó: Action Image (archív)
A nyertesek
A nyertesek
Fotó: Action Image (archív)
A nyertesek

Lewis Hamilton az év autóversenyzője az Autosport magazin szerint. Nem valószínű, hogy bárkinek is leesett volna az álla a bejelentéstől, az ifjú britet ugyanis 23 esztendősen a Formula–1 legfiatalabb világbajnokának koronázták az elmúlt szezon végén.

Hamilton ebben a kategóriában (nem az F1-ben, hanem az Autosport elismerésében) címvédőnek számít, mivel már egy évvel ezelőtt is őt választotta a legjobbnak a magazin.

„Megnyerni egy díjat, akármilyen díjat, mindig hatalmas megtiszteltetés. Most, hogy itt fogom a kezemben, eszembe jut, hányszor jártam már itt, emlékszem az első alkalomra is. Itt állni, és visszatekinteni a megtett útra, látni azokat az embereket, akik segítettek nekem, rendkívüli büszkeséggel tölt el engem” – nyilatkozta a pódiumon Hamilton.

A brit pilóta egyébként egy másik F1-es világbajnoktól, az 1998-ban és 1999-ben legjobbnak bizonyuló finn Mika Häkkinentól vehette át az elismerést.

Hamiltonnak nem véletlenül kedves a helyszín, az Autosport évekkel ezelőtti díjátadóján találkozott ugyanis először Ron Dennis csapatfőnökkel. Kettőjük együttműködése pedig 2008-ban aranyat ért.

A magazin egyébként más díjakat is kiosztott: a McLaren MP4-23 lett az év autója, Sébastian Vettel kapta az év felfedezettjének járó kitüntetést, a legjobb raliversenyzőnek pedig Sebastien Loeb-öt választották, de a 2008-as szezon végén visszavonuló David Coulthardot is elismerték.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik