Fernando Alonso Renault-ját összetörte, de nem érzi megtörve magát

Vágólapra másolva!
2009.03.16. 14:54
Fernando Alonso hibázott a hétvégi tesztelésen Jerezben. Ezt a kétszeres világbajnok autója és ideje bánta, mert így kevés időt tölthetett a pályán. Szerelőinek viszont volt dolguk: délutánra rendbe kellett tenniük a kavicságyat megjárt versenygépet.
Fernando Alonso hibázott
Fotó: Reuters
Fernando Alonso hibázott
Fernando Alonso hibázott
Fotó: Reuters
Fernando Alonso hibázott

A Renault Formula–1-es csapata megkezdte az utolsó szezon előtti tesztet, a dél-spanyolországi Jerezben. Vasárnap Fernando Alonso 40 mért kört teljesített.

Délelőtt a körülmények ideálisak voltak a teszteléshez. Csakhogy reggel a csapat nem sok időt tölthetett a pályán, mert Alonso keresztülhajtott a kavicságyon, ennek következtébe autója eleje megrongálódott, és az istálló szerelőinek nem kevés idejükbe tartott kijavítani. A délután már termékenyebb volt.

Alonso elkezdte a csapat aerodinamikai programját, majd néhány gyakorló rajtot teljesített.

„Sajnos hibáztam ezen a reggelen, és emiatt nagyon sok időt vesztettünk. De akkor szokott ilyesmi történni az edzésen, amikor folyamatosan a határon autózol” – mondta Alonso.

„A délután folyamán megpróbáltuk a legjobbat kihozni magunkból, a lehetőségekhez képest a csapat egész jól összerakta az autót, és kipróbáltunk néhány új alkatrészt is. A nap végén elégedettek voltunk az eredményekkel, de természetesen szerettünk volna még több kört teljesíteni. Már csak egy napom maradt, hogy folytassam a munkát és a felkészülést az Ausztrál Nagydíjra” – tette hozzá a kétszeres világbajnok.

„Kétezer-nyolcban szkeptikus voltam az első három versenyt követően. Úgy éreztem, turista leszek azokban a városokban, ahová versenyezni mentünk. Most azonban sokkal optimistább vagyok, mint tavaly, ehhez nem férhet semmi kétség”.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik