Mosley hivatalos levelében megerősítette, nem indul az elnökválasztáson

Vágólapra másolva!
2009.07.15. 13:12
Címkék
Max Mosley, a Nemzetközi Automobil-szövetség elnöke az FIA tagjainak küldött hivatalos levelében megerősítette, hogy nem indul az októberi elnökválasztáson. A vezető szerint a Ferrari korábbi csapatfőnöke, Jean Todt lenne az ideális jelölt a helyére, aki folytatni tudná az elmúlt tizenhat év munkáját.
Mosley októberben biztosan elhagyja az FIA-t
Fotó: Action Image (archív)
Mosley októberben biztosan elhagyja az FIA-t
Mosley októberben biztosan elhagyja az FIA-t
Fotó: Action Image (archív)
Mosley októberben biztosan elhagyja az FIA-t

TODT MINT VATANEN IGAZSÁGOS FŐNÖKE

Az FIA elnöki posztjának két esélyese, Jean Todt és Ari Vatanen már dolgozott együtt, és a korábbi finn ralisnak jó emlékei lehetnek a francia szakemberről. Az 1989-es Dakar-ralin Todt ugyanis nehéz döntés elé került, mivel csapatának két versenyzője, Vatanen és Jacky Ickx ölre menő küzdelmet vívott egymással az első helyért. Todt mindenképpen el akarta kerülni, hogy a két pilóta esetleg kigolyózza egymást, és úgy döntött, a szerencsére bízza, ki nyerje meg a versenyt. A pénzfeldobás Vatanennek kedvezett, aki nyert is, míg Jacky Ickx-nek vissza kellett vennie a tempóból.
Most már biztosra vehető, hogy Max Mosley október után nem lesz a Nemzetközi Automobil-szövetség elnöke. A sportvezető hivatalos levelet küldött az FIA tagjainak, amelyben leszögezi, hogy mandátuma lejárta után helyre szeretné hozni magánéletét.

„Nem látok esélyt rá, hogy meggondoljam magam, és induljak az elnökválasztáson – írta Mosley levelében. – Már elkezdtem rendbe tenni magánéletemet, s erre október után még több időm lesz. Tájékoztattam az FIA vezetőit, hogy nem indulok a választáson. Tartozom azzal a családomnak, hogy több időt szenteljek rá, főleg a fiam elvesztése után. Ráadásul egy ideje már érzem, hogy kevesebbet kellene dolgoznom, hiszen jövőre már hetvenéves leszek.”

Mosley azt is elárulta, kit tart a legalkalmasabbnak posztjára: az FIA elnöke a Ferrari korábbi csapatfőnökét, Jean Todtot favorizálja.

„Szerintem Jean Todt lenne az ideális vezetője az FIA-nak – írta Mosley. – Kétségtelen, hogy Jean generációjának legjobb motorsportvezetője, sőt talán a történelem legjobbja. Képes lenne tovább fejleszteni az utóbbi tizenhat év munkáját. Bízom benne, hogy a tagok támogatni fogják.”

Az FIA elnöki posztjának másik esélyese a korábbi ralivilágbajnok, Ari Vatanen, aki egyébként jól ismeri Todtot, a nyolcvanas években csapatfőnöke volt a Peugeot-nál.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik