A Williams nem járul hozzá, hogy Schumacher tesztelje a Ferrarit

Vágólapra másolva!
2009.08.03. 08:08
null
A Williams nem nézné jó szemmel, ha Schumacher az F60-ast tesztelné
Címkék
Az érvényben lévő teszttilalom miatt Michael Schumacher csak akkor gyakorolhatna az F60-assal, ha minden rivális istálló beleegyezne, de úgy tűnik, a Williams nem támogatja a Ferrari kérését. A Force India még nem.
Az előzetes várakozásokkal ellentétben úgy tűnik, hogy a Formula–1-be visszatérő Michael Schumacher mégsem kap engedélyt rá, hogy az érvényben lévő teszttilalom ellenére is gyakorolhasson az idei versenyautóval.

Német források szerint a Williams ellenzi, hogy a hétszeres német világbajnok különleges elbánásban részesüljön, és nem támogatja a Ferrari kérését. A hírek először arról szóltak, hogy a Force India nem támogatja a kérést, de a módosított verzió szerint a Williams van a javaslat ellen, a Force India pedig egyelőre nem foglalt állást a kérdésben.

Mint ismert, a Scuderia néhány nappal ezelőtt arra kérte a többi Formula–1-es csapatot, járuljon hozzá, hogy a valenciai futam előtt Schumacher egy napig tesztelhessen az F60-assal.

A Williams támogatásának hiányában Schumacher Ferrari-szimulátort sem használhat. A német pilóta a hétvégén 67 kört tett meg a 2007-es versenyautóval, és ezenkívül folyamatos erőnléti edzéseket végez.

A Mercedes sportigazgatója, a szintén német Norbert Haug úgy vélekedik, a Ferrari kérését nem szabad elutasítani.

„Úgy gondolom, így lenne sportszerű. Ez egy kivételes eset. Ha Michael azt mondja, csak akkor tér vissza, ha tesztelhet, mindenki beleegyezett volna. Ha sportszerűek vagyunk, miért ne engednénk tesztelni egy kicsit. Én nyitott lennék ezzel kapcsolatban” – nyilatkozta Haug az autosport.com-nak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik