Alonso nem aggódik Massa kijelentései miatt

Vágólapra másolva!
2009.10.15. 22:42
Címkék
Fernando Alonso, a Renault pilótája elmondta, nem aggódik Felipe Massa sajtóban megjelent kijelentései miatt, melyek szerint a spanyol pilóta tudott csapata csalásáról a 2008-as Formula-1-es Szingapúri Nagydíjon. A kétszeres világbajnok úgy véli, egy nagy családba kerül az olasz csapatnál.
Alonso várja már, hogy átülhessen a Renault-ból a Ferrariba (Fotó: Action Images - archív)
Alonso várja már, hogy átülhessen a Renault-ból a Ferrariba (Fotó: Action Images - archív)

„Nem hinném, hogy pszichológiai hadviselés lesz köztünk a Ferrarinál. Nem tudom, hogy mi igaz egyáltalán abból, ami megjelent a sajtóban. Elképzelhető, hogy félreértés történt. Nehéz megmondani, mi az igazság, főleg, hogy később Massa mást nyilatkozott. Nem aggódom emiatt" - mondta Fernando Alonso Interlagosban, a hétvégi Brazil Nagydíj helyszínén Felipe Massa sajtóban megjelent állításairól.

Mint ismeretes, a brazil újságok arról számoltak be, hogy Massa úgy nyilatkozott: véleménye szerint Alonso tisztában volt azzal, hogy csapata, a Renault csalt a 2008-as Szingapúri Nagydíjon.

„A Motorsport Világtanács már tisztázott engem a vádak alól, és a nyomozásából kiderült, hogy nem tudtam a szingapúri esetről. Ettől kezdve nem lehet kétség az ártatlanságom felől, így nem foglalkozom ezzel az üggyel" - tette hozzá a spanyol.

Alonso továbbra is lelkesen készül a 2010-es világbajnokságra, amikor már a Ferrari pilótája lesz.

„Ez az eset nem fogja befolyásolni a kapcsolatomat Massával. Nagyszerű lesz a Ferrarinál, mivel az olasz istállónál nem az egyének, hanem a csapat a fontos, beleértve az összes mérnököt, szerelőt, gyári munkást, pilótát, Stefano Domenicalit és Montezemolo elnököt. Az egész egy nagy család."

„Erős csapatot alkotunk majd Felipével. Jól halad a felépülése, ami nagyon jó hír a csapat számára. Korábban harcoltunk néhányszor a pályán, de tavaly baráti viszonyba kerültünk. Drukkoltam is neki a világbajnokság végén" - mondta Alonso.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik