„Briliáns Button, vitathatatlan bajnok”

Vágólapra másolva!
2009.10.19. 12:13
null
Jenson Buttont ünnepli a sajtó (Fotó: Action Images)
Címkék
Nem meglepő módon Jenson Button tegnapi sikeréről áradozik az angol sajtó. A 29 éves pilóta tegnap ötödik helyen végzett a Brazil Nagydíjon, amivel világbajnoki címet szerzett. A lapok méltatják Button egész éves teljesítményét, írnak jövőbeli terveiről, idézik a csapatára rendkívül büszke Ross Brawnt.
JENSON BUTTON PORTRÉJA

Csapata: Brawn GP

Született: 1980. január 19., Frome (Nagy-Britannia)

Magasság/testsúly: 1,81 m/69 kg

Családi állapota: nőtlen

Összes futam a Forma-1-ben: 169

Legjobb helyezések összetettben: 1. (2009), 3. (2004)

Futamgyőzelem: 7

Dobogós helyezéseinek száma: 23

Első rajtkocka: 7

Első futama az F1-ben: 2000., Ausztrál Nagydíj

F1-es csapatai: Williams, Benetton, Renault, BAR, Honda, Brawn GP

Első futamgyőzelme: 2006., Magyar Nagydíj

                                                        MTI

 BBC: BRILIÁNS BUTTON, VITATHATLAN BAJNOK

A BBC internetes oldala hangsúlyozza, hogy Jenson Button a 14. rajtpozícióból indult a Brazil Nagydíjon, de briliáns versenyzéssel az 5. helyen fejezte be a versenyt. A cikk szerint ez a szereplés méltó Button egész éves, hibátlan teljesítményéhez, amivel a brit pilóta vitathatatlanul kiérdemelte a világbajnoki címet.

F1.COM: „MICSODA NAP”

A Formula-1-es versenysorozat hivatalos honlapja, a formula1.com mai első írásában Button csapatfőnökét, Ross Brawnt idézi.

„Micsoda nap! Egy nagyon veszélyes időmérő után vasárnap kiváló versenyt produkáltunk. Jenson tudta, hogy mi a dolga, és azt tökéletesen el is végezte, amivel világbajnok lett. Az istállónk is megszerezte a konstruktőri címet, rögtön az első évünkben. Hihetetlenül büszke vagyok" – nyilatkozta a sikerek egyik legfőbb kovácsa, Ross Brawn, aki Button mellett Rubens Barrichellónak is köszönetet mondott az egész éves teljesítményéért.

THE TIMES: BUTTON SZÁMÁRA A VEZETÉS AZ ÉLET

A legtekintélyesebb angol lapok internetes kiadásai kivétel nélkül vezető anyagban számolnak be a sorozatban második (Lewis Hamilton tavalyi sikere után) brit világbajnoki címről.

A The Times azt emeli ki, hogy Button számára a száguldás, a vezetés jelenti az életet, és idézi is az újdonsült világbajnokot.

„Életem legjobb versenyén vagyok túl. Tizenhat futamon indultam az idén, mindegyiken kihoztam magamból a maximumot, és most világbajnok vagyok. Hihetetlen, egész éjjel ezt fogom ismételgetni, hogy elhiggyem" – mondta Button.

DAILY TELEGRAPH: BUTTON – JÖVŐRE IS BRAWN

A The Telegraph is Buttontól idéz hosszabb nyilatkozatott, amelyben a 29 éves pilóta elmondja, zavarták a korábban őt ért kritikát, viszont az utóbbi hetekben nagyon sok támogatást kapott szurkolóitól, ami hozzájárult a sikerhez.

„A Brwan istálló nem csak egyszezonos csapat, és ezt be is bizonyítjuk! Nem kívánok máshová szerződni" – fogalmazott Button.

THE GUARDIAN: BUTTON NYOLCMILLIÓS GÁZSIT AKAR

A Guardian is megerősíti, hogy Button maradni akar a Brawn-istállónál, ugyanakkor a lap a piszkos anyagiakra is kitér. Információi szerint a világbajnok szeretné elérni, hogy évi ötmillió fontos gázsiját felemeljék nyolcmillióra, korábban ugyanis a Hondánál is ennyit keresett.

A tegnapi Brazil Nagydíjról szóló beszámolónkat itt olvashatja!

NEMZETKÖZI VISSZHANG - BUTTONNAK JÖVŐRE NEM LESZ ESÉLYE 

 

 La Gazzetta dello Sport (olasz): „Furcsa de igaz: Jenson a legnagyobbak közé emelkedett. Az ötödik hely elég volt neki a diadalhoz, beteljesült a csoda a korábbi munkanélküli pilóta és a Brawn csapat számára. A vb-cím marad Angliában. Szegény Fisichella, micsoda szenvedés a Ferrariban!"
   

Tuttosport (olasz): „Button olyan szezont nyert meg, amelyet jobb lenne elfelejteni. Hatalmas káosz uralkodott Brazíliában a pályán és a boxutcában is."
    

Corriere dello Sport (olasz): „Az F1 továbbra is angolul beszél, Hamilton tavaly sikere után Buttoné a végső győzelem. Schumacher 2004-es menetelése óta egy világbajnok sem vezetett már az első futamtól. A Ferrari ismét silány volt."
    

La Repubblica (olasz): „Button és Brawn - micsoda diadal! Csak Barrichello nem tudott mosolyogni. A Ferrarinál pedig csak tűz és baleset - ez felejthető futam volt."
 

Marca (spanyol): „Button egy átmeneti időszak legjobbja lett. Az előjelek alapján a következő szezonban már nem fog beleszólni az elsőségért folytatott harcba, amelyet valószínűleg a ferraris Fernando Alonso és a mclarenes Lewis Hamilton vív majd meg."
    

Le Figaro (francia): „Meglepő diadal lett Button türelmének jutalma. Ez egy olyan pilóta nagystílű sikertörténete, aki nem éppen zökkenőmentes évek után tért vissza. Egy éve még senki sem tett volna fel rá akár egy eurót is. A történet emellett egy feláldozott istállóról is szól, amelyet decemberben magára hagyott a Honda, az utolsó pillanatban mentette meg Ross Brawn, és végül ellenállhatatlan évet produkált."

 

Le Parisien (francia): „Buttont felszentelték"

 MTI

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik