Eldőlt, Massa csak jövőre térhet vissza

Vágólapra másolva!
2009.10.12. 11:31
Címkék
Bár jó eredményeket mutatott az orvosi teszteken, mégis biztossá vált, hogy az idén már nem versenyezhet Felipe Massa, a Ferrari brazil pilótája. Erről az olasz csapat számolt be hivatalos közleményében.
Massa a gokart után 2007-es Formula–1-es autóba ül (Fotó: Action Images)
Massa a gokart után 2007-es Formula–1-es autóba ül (Fotó: Action Images)

A Magyar Nagydíjon súlyos fejsérülést szenvedő Felipe Massa a múlt héten úgy nyilatkozott, reménykedik benne, hogy még ebben az évben, az Abu-Dzabi Nagydíjon visszatérhet a Formula–1-be, ám most már biztossá vált, hogy csak 2010-ben versenyezhet újra.

Pedig a brazil pilóta ma már egy 2007-es Formula–1-es autóval gyakorol Maranellóban, de a Ferrari hivatalos közleménye szerint ez csak az eleje a hosszú ideig tartó rehabilitációnak.

„Hétfő reggel Felipe Massa újra a volán mögé ül a Fiorano pályán. Nem tesztelésről lesz szó, a köridők mérése nincs a tervben, arra lesz elég idő kétezer-tízben, amikor Fernando Alonsóval megkezdi a munkát az új autóval" - áll a Ferrari közleményében.

„A cél, hogy Felipe visszaszokjon a versenypályához. A brazil versenyző néhány kört tesz majd meg egy F2007-essel. Ez a teszt nem jelenti azt, hogy a közeljövőben visszatér. A Párizsban elvégzett orvosi tesztek eredménye jó volt, de ahhoz nem eléggé, hogy Massa már az idén versenyezzen. Nem akarjuk siettetni a visszatérését, a Formula–1 várhat rá kétezer-tízig" – olvasható a közleményben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik