Formula–1: Massa inti le a Brazil Nagydíjat, hétfőn autóba ülhet

Vágólapra másolva!
2009.10.08. 11:05
Címkék
A júliusi Magyar Nagydíjon súlyos balesetet szenvedő brazil Felipe Massa, a Formula–1-es Ferrari pilótája inti le a jövő heti interlagosi futamot.

A július 25-én a Hungaroringen életveszélyesen megsérülő pilóta a vb-sorozat utolsó előtti futamán lengeti majd a kockás zászlót, s könnyen elképzelhető, hogy az idei világbajnokot is ő inti le, Jenson Buttonnak ugyanis már a harmadik hely is biztos győzelmet jelentene jövő vasárnap Brazíliában.

A tavalyi vb-pontverseny másodikja mogyoródi balesete után gyorsan gyógyult, a múlt héten már gokartozhatott, a hét elején pedig szimulátorban vezetett órákon át. Csütörtökön pedig az is kiderült, hogy legkorábban jövő hétfőn már autóba is ülhet, és tesztelhet, amire hétfőn kapott engedélyt a Nemzetközi Automobil-szövetségtől (FIA).

„A jövő hét elején, talán már hétfőn beülhet egy együléses versenyautóba – olvasható a Ferrari csapat hivatalos honlapján. – Egy F2007-es autóval köröz majd, amelyen olyan Bridgestone abroncsok lesznek, amelyeket az GP2-ben használnak.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik