Schumacher: Részem volt Alonso szerződtetésében

Vágólapra másolva!
2009.10.02. 12:06
Címkék
A hétszeres Formula–1-es világbajnok német Michael Schumacher a saját honlapján elmondta, neki is része van abban, hogy Fernando Alonso jövőre a Ferrarinál folytatja, ugyanis a kezdetektől támogatta a spanyol szerződtetését. Eközben Felipe Massa felháborodását fejezte ki a Renault-istálló enyhe büntetése miatt Szerinte az „eltrükközött" tavalyi Szingapúri Nagydíj eredményét annullálni kellett volna – egy ilyen döntéssel egyébként ő nyerte volna meg a világbajnokságot.

 

Schumacher (jobbra) örül, hogy korábbi vetélytársát, Alonsót szerződtette a Ferrari (Fotó: Action Images)
Schumacher (jobbra) örül, hogy korábbi vetélytársát, Alonsót szerződtette a Ferrari (Fotó: Action Images)

Michael Schumacher kijelentette, neki is szerepe volt abban, hogy a kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso jövőre az olasz istállónál folytatja a pályafutását.

„Én is szerepet játszottam abban, hogy Alonso neve felvetődött a Ferarrinál. A kezdetektől támogattam a szerződtetését, és most, hogy megszületett a megállapodás, csak annyit mondhatok: »Üdv a csapatban Fernando!«" – nyilatkozta saját honlapján az idősebbik Schumacher fivér.

Eközben korábbi csapattársa, a súlyos fejsérülése után hazájában gyógyuló Felipe Massa még a tavalyi vb-címet siratja.

„Rablás volt, amit a Renault elkövetett, ehhez képest a pályán elért eredmény változatlan maradt. Nem értek egyet ezzel a döntéssel" – mondta az O Globo televíziós csatornának Massa, aki emlékezetesen rosszul sikerült tankolása miatt csak a 13. helyen végzett a versenyen.

„Labdarúgó-bajnokságokban láttam már, hogy annullálták a csalással elért eredményeket, a csaló csapatot pedig kizárták. Itt elküldték Briatorét, és kész. Érthetetlen" – tette hozzá.

Max Mosley, a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) elnöke már az idei monzai Olasz Nagydíjon jelezte: a versenyszabályzat 197B pontjának értelmében nem változtatható meg a futam végeredménye.

Massa a szingapúri futam annullálásával világbajnok lenne, ám arról már nem beszél a brazil, hogy abban az esetben, ha a sport szellemében eljárva csak a Renault eredményeit törlik, akkor a versenyt 3. helyen záró brit Lewis Hamilton végül nem egy-, hanem hárompontos előnnyel nyeri meg a vb-t...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik