Massa nem zárja ki, hogy az idén visszatér

Vágólapra másolva!
2009.10.07. 16:08
null
Massa hamarosan versenyautóba szállhat (fotó: Action Images)
Címkék
Felipe Massa nem zárja ki, hogy már a szezonzáró futamon, az abu-dzabi Nagydíjon visszatér a Ferrariba. Az augusztusban súlyos balesetet szenvedő brazil pilóta már az olasz istálló maranellói központjában készül, és hamarosan megkezdheti a teszteléseket.

Felipe Massa a napokban Maranellóba utazott. A Ferrari főhadiszállásán a visszatérésre készülő brazil pilóta a fizikai „formába hozáson” kívül egy technikai programot is végigcsinál, hogy minél hamarabb „futamkész” állapotba kerüljön.

A tervek szerint Massa előbb egy szimulátorral dolgozik, majd a hónap második felében az F2007-essel már a pályán körözhet.

A Magyar Nagydíj időmérő edzésén súlyos balesetet szenvedő pilóta egy interjúban elmondta, hogy a jövő heti, Brazil Nagydíjon még bizonyosan nem állhat rajthoz, de az nem kizárt, hogy az idényzáró abu-dzabi futamon, november 1-jén már ott lesz a legjobbak között.

„A brazíliai visszatéréshez túl közeli a határidő, de Abu-Dzabit még meglátjuk, ehhez szükségünk lesz az FIA engedélyére is. A tesztektől is függ ez a kérdés” – nyilatkozta Massa, aki elmondta azt is, hogy vannak benne félelmek az autóba ülés előtt.

„Tökéletesen emlékszem arra, hogyan kell vezetni. Nem is azért aggódom elsősorban, hogy jó időket megyek-e majd, hanem pusztán az autóba üléstől tartok. Mindenesetre jó kocsira és jó felszerelésre lesz szükségem.”

„A sérülés akár nagyon súlyos is lehetett volna, és figyelembe véve, hogy most miként érzem magam a bőrömben, nincs kétségem afelől: nagyon szerencsés voltam. Sokszor megnéztem a balesetet a televízióban, és természetesen láttam magamat is a felvételeken. Akkor sokkoló volt, de aztán elaludtam és nem éreztem semmit” – mondta a balesetről Massa, akinek véleményét leendő csapattársáról, Fernando Alonsóról is kikérték.

„Kitűnő pilóta. Jó párost fogunk alkotni, és remélem, hogy előtte fogok végezni!” – mondta Massa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik