Robert Kubica pótolja Alonsót a Renault-nál

Vágólapra másolva!
2009.10.07. 14:50
Címkék
A Formula–1-ben szereplő Renault istálló szerdán hivatalosan is bejelentette, hogy Robert Kubica veszi át Fernando Alonso helyét a francia csapatnál, és a lengyel versenyző lesz az istálló első számú pilótája.
Kubica lesz a Renault egyik pilótája 2010-ben (fotó: Action Images)
Kubica lesz a Renault egyik pilótája 2010-ben (fotó: Action Images)

Immár hivatalos, hogy Robert Kubica veszi át Fernando Alonso örökét a Formula-1-es Renault-istállónál, és a lengyel versenyző lesz a francia csapat első számú pilótája a 2010-es szezonban.

Kubica érkezéséről gyakorlatilag a kétszeres világbajnok spanyol távozása óta lehetett hallani, így a bejelentés nem érte váratlanul a közvéleményt – főleg annak ismeretében, hogy a 24 éves versenyző életében először éppen egy Renault-ban ült F1-es versenyautóban.

Kubica eddigi Formula-1-es pályafutását a BMW csapatánál töltötte, ugyanis a müncheni istálló vezetői felfigyeltek a fiatal tehetségnek a Renault Világsorozatban nyújtott teljesítményére, és 2006-ban magukhoz csábították – így a lengyel pilóta most gyakorlatilag „hazatért".

„Már a kettőezerhatos bemutatkozása óta figyeltük Robert teljesítményét, hiszen ő volt az egyik legtehetségesebb pilóta a korosztályában, és bizonyította is tehetségét. Nagyon örülünk, hogy biztossá vált, ő ül majd az egyik autónkban a következő szezonban" – mondta Bob Bell csapatfőnök.

„Nagyon boldog vagyok, hogy 2010-ben a Renault pilótája leszek. Különleges a kapcsolatom a csapattal, hiszen 2005-ben megnyertem a Renault Világsorozatot. Ennek köszönhettem, hogy tesztelhettem Barcelonában, az a teszt pedig megnyitotta előttem a Formula-1 kapuit" – mondta Kubica.

Azt egyelőre nem tudni, hogy ki lesz az eddig egy futamgyőzelmet arató lengyel csapattársa, elképzelhető, hogy Romain Grosjean is marad a csapatnál.

MÚLTIDÉZŐ
 

2008 áprilisában arról írt a Nemzeti Sport Online, hogy a Renault bánhatja Robert Kubica szerződtetésének elmulasztását. Most a francia istálló megszerezte a lengyel pilótát, akkori cikkünket ide kattintva olvashatják el!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik