Senna biztos benne, hogy jövőre az F1-ben versenyez

Vágólapra másolva!
2009.10.08. 18:18
Címkék
Az 1994-ben tragikusan elhunyt háromszoros világbajnok Ayrton Senna unokaöccse, Bruno 90 százalékot ad magának arra, hogy jövőre egy Formula–1-es istálló színeiben szerepel majd.
Senna 2008-ban már tesztelt a Hondával, de nem kapott szerződést a Brawntól (fotó: Action Images - archív)
Senna 2008-ban már tesztelt a Hondával, de nem kapott szerződést a Brawntól (fotó: Action Images - archív)

Bruno Senna biztos benne, hogy a 2010-es szezonban a Formula–1-ben versenyez majd. A brazil pilóta már tavaly is közel állt ahhoz, hogy a száguldó cirkuszban szerepeljen, de végül nem kapott szerződést a Brawn GP-től, mivel a Ross Brawn vezette istálló Jenson Button és Rubens Barrichello párosa mellett döntött.

A háromszoros világbajnok Ayrton Senna unokaöccse a Le Mans Series-ben versenyzett az idén, de feltett szándéka, hogy ismét a Formula–1 felé veszi az irányt. Amikor arról kérdezték, hogyan látja saját esélyeit arra, hogy jövőre az F1-ben szerepeljen, így válaszolt: „Nagyon jók az esélyeim, szerintem 90 százalék, hogy ott leszek."

Senna azt is elmondta, több ajánlat közül válogathat: „Jó ajánlatok vannak az asztalunkon. Úgy gondolom, a Formula–1 jelenleg nehéz időszakon megy keresztül, sok pilóta van a piacon, ezért nem egyszerű bekerülni. De szerencsére az új csapatok érkezésével több versenyzőnek van hely."

Senna úgy véli, hamarosan eldől, melyik istálló színeiben szerepel majd a következő szezonban – elmondása szerint az október 18-án megrendezendő Brazil Nagydíj hétvégéjére várható a bejelentés.

Könnyen elképzelhető, hogy a 25 éves brazil valamelyik újonc csapathoz ír alá, bár nem titkolta, jobban örülne egy „régi" istálló hívásának. „A Camposszal és a Virginnel is tárgyaltunk az újoncok közül, de egyelőre korai lenne bármit is mondani. Személy szerint jobban szeretnék egy sok tapasztalattal rendelkező csapatnál elhelyezkedni, mivel az kevésbé kockázatos."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik