F1: Vasárnap vagyunk a legerősebbek - Alonso

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.11. 15:44
Fernando Alonso nem esett kétségbe amiatt, hogy csak az ötödik rajtkockát szerezte meg a Spanyol Nagydíj időmérő edzésén, annak ellenére sem, hogy ezen a pályán még soha senki sem nyert F1-es futamot a harmadik rajthelynél rosszabb indulási pozícióból.

„Az időmérőn ez volt a legtöbb, amit kihozhattunk az autóból, a Mercedesszel senki sem tud versenyben lenni, ez zsinórban a harmadik pole-ja – mondta a hazai versenyére készülő spanyol, aki egy ezreddel verte meg csapattársát. – A versenytempónk jobb ennél, türelmesen ki kell várnunk a lehetőségeinket. Fontos, hogy a tiszta rajt és első kör után jól gazdálkodjunk a gumikkal. Bizakodó vagyok, hiszen általában vasárnap vagyunk a legerősebbek, oda kell érnünk a dobogóra. Persze ennél többet akarunk, és minden erőnkkel azon leszünk, hogy ezt a célt elérjük.”

A hazai versenyéről azt mondta Alonso, hogy extra erőt ad neki a közönség, amely már pénteken is nagyobb létszámban volt jelen, mint három hete a bahreini nézősereg vasárnap, és szombaton sem okozott csalódást.

„Persze, a hazai pálya mindig pluszmotivációt jelent, de végül is az autó ettől nem lesz gyorsabb, mint más helyszíneken. Örömet szeretnék szerezni mindenkinek, aki kijön a futamra” – mondta a tavaly Valenciában diadalmaskodó Alonso, aki a Spanyol Nagydíjat 2006-ban nyerte meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik