F1: Alonso és Button a McLaren két pilótája - hivatalos

Vágólapra másolva!
2014.12.11. 11:29
null
Alonso és Button személyében 2015-ben két világbajnok ül a McLaren autóiban (Fotó: Reuters, archív)
A McLaren-istálló csütörtökön bejelentette, hogy a 2015-ös szezonban Fernando Alonso és Jenson Button vezeti a Honda-motorral hajtott F1-es autóit.

A McLaren régóta halogatta a bejelentést, nehezen döntötte el, hogy az idei Button, Kevin Magnussen páros melyik tagját tartsa meg Alonso mellett. Végül Button belement fizetése nagymértékű csökkentésébe, így még az F1-ben marad. Új szerződése 2016 végéig szól, ezt Ron Dennis jelentette be sokak megdöbbenésére, hiszen egy évet sejtettek a szakértők.

A bejelentést nagy médiafelhajtás kísérte – ha másra nem, erre jó volt a halogatás, napok óta mindenki Wokingra figyelt.

SZAVAZÁS

Melyik 2015-ös pilótapárost tartja a legerősebbnek az F1-ben?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Nagyon elszántan vetem bele magam ebbe a projektbe, amelyről tudom, hogy időbe telhet, mire eredménnyel jár. Ezzel tisztában vagyok, nem probléma számomra – mondta Alonso. – A McLaren és a Honda még az út elején jár, biztos vagyok benne, hogy ez az együttműködés hosszú és sikeres lesz."

„Nagyon várom, hogy olyan gyors és tapasztalt pilótával dolgozzam együtt, mint Fernando, biztos vagyok benne, hogy nagyon jól megleszünk" – mondta Button.

Ron Dennis elmondta, büszke rá, hogy a McLaren indítja 2015-ben az F1-es mezőny legerősebb pilótapárosát.

Kevin Magnussen tartalékpilótaként marad az istállónál, amely ebben a szezonban az 5. helyen végzett a konstruktőr-világbajnokságban, s bár a mezőny legjobb motorjával (Mercedes) ment, a szezon végi szakítás miatt nem kapott annyi segítséget a német vállalattól, mint annak többi partnere.

Jövőre Honda-motor dübörög az autókban; az első tesztek ugyan lehangolóak voltak, ám a japán márkánál nagy a bizakodás, hogy a szezon elejére minden rendben lesz.

Alonso és Button versenyez, Magnussen tartalékpilóta lesz (Fotó: McLaren)
Alonso és Button versenyez, Magnussen tartalékpilóta lesz (Fotó: McLaren)

Az F1 2015-ös felállása máris kiderült, már ami a biztosan induló kilenc csapatét illeti. A Caterham három befektetőjelölttel tárgyal, míg a Marussia várhatóan végleg megszűnik.

A 2015-ÖS FELÁLLÁS
MERCEDES Mercedes Nico Rosberg Lewis Hamilton
RED BULL Renault Daniel Ricciardo Danyiil Kvjat
FERRARI Ferrari Sebastian Vettel Kimi Räikkönen
WILLIAMS Mercedes Valtteri Bottas Felipe Massa
McLAREN Honda Fernando Alonso Jenson Button
FORCE INDIA Mercedes Nico Hülkenberg Sergio Pérez
TORO ROSSO Renault Max Verstappen Carlos Sainz Jr.
LOTUS Mercedes Pastor Maldonado Romain Grosjean
SAUBER Ferrari Marcus Ericsson
Felipe Nasr
A Caterham és a Marussia szereplése kérdéses

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik