F1: Button nem úgy gondolta ponttalan megjegyzését - Alonso

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.13. 13:40
null
Fernando Alonsónak (balra) és Jenson Buttonnak az idén nem sok oka volt az örömre (Fotó: AFP)
Fernando Alonso szerint csapattársa, Jenson Button nem gondolta komolyan azt a megjegyzését, amely szerint a Formula–1-es világbajnokság mostani idényében egy pontot sem szerez a McLarennel.

 

 

Jenson Button a 16. helyen ért célba a múlt heti Spanyol Nagydíjon, amely után „élete legijesztőbb harminc köréről” beszélt.

„A mai nap után nem hiszem, hogy ebben az évben bízhatnék a pontszerzésben – mondta a brit pilóta a verseny után. – De remélhetőleg ez csak egy rossz nap volt, mindenesetre nem éreztem jól magam.”

Fernando Alonso a hazai futamán 26 kör után feladni kényszerült a versenyt, és Buttonhoz hasonlóan még nem szerzett pontot az idei vb-n, mégis úgy gondolja, hogy brit csapattársa csupán a frusztráltsága miatt nyilatkozott ilyen borúlátóan.

„Biztos megvolt rá az oka – mondta a spanyol pilóta a Marcának. – Nehéz hétvégén vagyunk túl, és ha a mezőny hátsó felében autózol, esélytelenül arra, hogy utolérj bárkit, az feszültséget szül. Azonban nem hiszem, hogy úgy gondolta, amit mondott. Ilyenek kicsúsznak az ember száján a verseny után, amikor az újságírók hosszasan faggatják.”

Alonso a gyenge idénykezdés ellenére optimistán tekint a jövőbe.

„Ha egy verseny után azt látjuk, közelebb kerültünk a középmezőnyhöz és a pontszerző helyekhez, és másodpercekkel gyorsabbak voltunk, mint Ausztráliában, akkor optimistábbak lehetünk azoknál az embereknél, akik kívülről nem látnak be a kulisszák mögé. Bízunk a sokkal jobb eredményekben, bár a Formula–1-ben nincsenek csodák. Türelmesnek kell lennünk. Nagyszerű mérnökeink vannak, aki különböző csapatoktól érkeztek hozzánk, így a mozaik darabjai csak most kezdenek összeállni. A tervek készen állnak.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik