F1: Vettel már pályára gurult a Ferrarival, de nem az újjal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.19. 15:39
Lassan ébredezik téli álmából a Formula–1, a Sebastian Vettel kedden már a Ferrari 2014-es autójában tesztelt, s néhány istálló bejelentette, mikor mutatja be 2016-os autóját. A Sauber csak a második tesztre készül el.

Sebastian Vettel és a Ferrari nem várakozik tovább, kedden a négyszeres világbajnok német a csapat fioranói tesztpályáján beült egy 2014-es Ferrariba. A szabályok szerint az F1-es istállók a 2015-ös és a 2016-os autóikkal nem száguldhatnak a február 22-én kezdődő barcelonai tesztig, de így is lehet értelme a gyakorlásnak a Scuderia főhadiszállásán. Az autosport.com információi szerint a csapat csak azt ellenőrzi, hogy a szélcsatornában mért eredmények mennyire egyeznek meg a pályán tapasztaltakkal.

A 2014-esnél újabb autókra vonatkozó teszttilalom alól kivételt képez a Pirelli jövő heti kétnapos gyakorlása, amelyre a Ferrarit, a Red Bullt és a McLarent invitálta meg. Az olasz gumiszállító csak a 2015-ös autókat enged a gyakorlásra, és garantálja, hogy egyik istálló sem szerez előnyt a többiekkel szemben.

A Ferrari és a Red Bull ennek ellenére a versenyzőit küldi a dél-franciaországi Paul Ricard-versenypályára, míg a McLaren Stoffel Vandoorne-t ülteti az autóba.

Az első kollektív teszt február 22. és 25. között lesz, a csapatok ez idő tájt mutatják be új autóikat. A McLaren már jelezte, hogy február 21-én leplezi le a gépét (a csapat feláldozta dolgozói karácsonyi pihenőjét, hogy időben elkészüljön az új kocsi), s a többségnél is arra lehet számítani, hogy a gyakorlás előtti napon (az újonc Haas erre készül) vagy az első tesztnap reggelén (a Williams már bejelentette) mutatja be a 2016-os gépet a barcelonai bokszutcában.

A Sauber az egyik kivétel, a svájciak ugyanis már jelezték, hogy csak a második tesztre készülnek el az új géppel, amelyet így március elsején láthatunk először. A második, egyben utolsó idei kollektív teszt is Barcelonában lesz, március 2. és 5. között.

A szezon március 20-án az Ausztrál Nagydíjjal kezdődik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik