F1: Előnyben lehetünk, ha nem jutunk be a Q3-ba – Alonso

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.11. 14:22
null
Alonso tisztában van vele: nehezebb dolguk lesz, mint Barcelonában és Monacóban (Fotó: AFP)
Bár Monacóban erős hétvégét teljesített a McLaren-Honda, Fernando Alonso szerint a Formula–1-es Kanadai Nagydíjon jóval nehezebb dolguk lesz. Ennek ellenére a spanyol versenyző nem bánná annyira, ha nem jutna be a kvalifikáció harmadik szakaszába, mert ezen a pályán ez előnyt jelenthet a szabad gumiválasztás miatt.

 

„Úgy gondolom, hogy jó napot teljesítettünk pénteken, de azzal, hogy a Mercedes-motorok jobbak lettek, a Williams és a Force India szombaton nagyon versenyképes lehet – mondta a spanyol pilóta, aki tisztában van azzal, hogy nemcsak az élmezőnyben, hanem a középmezőnyben is kemény csata várható az időmérőn. – Ha vesszük a Mercedest, a Ferrarit, a Red Bullt, a Toro Rossót és másokat, akik általában ott vannak a top tízben, akkor máris elkelt az összes hely."

Ettől függetlenül Fernando Alonso talán örülne is, ha nem jutna be az időmérő edzés utolsó etapjába, mert a szabályok értelmében az első tíz helyről induló versenyzőnek azon a gumin kell rajtolnia, amellyel a legjobb körét futotta a Q2-ben. Márpedig Alonso szerint Kanadában emiatt többen hátrányba kerülhetnek.

„Nehezebb dolgunk lesz, mint Barcelonában és Monacóban, de ezen a GP-n előnyt is jelenthet, ha nem jutunk be a Q3-ba, mert legalább szabadon dönthetünk a gumikról a futamra – vélekedett a kétszeres világbajnok. – Ha szombaton is sikerül ezt elérnem, az azt jelenti, hogy a legjobb pozícióban leszek, mert ha bejutnék a Q3-ba, az ultralágy gumikon kéne rajtolnom, ami hátrányt jelenthet.”

Alonso az első szabadedzésen a 10., a másodikon a 11. helyen végzett, és összességében elégedett a McLaren pénteki teljesítményével.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik