F1: Most nagyon érdekes a vb, élvezik a szurkolók – Wolff

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.31. 17:17
Bár Lewis Hamilton megnyerte a legutóbbi két F1-es versenyt, és ezzel a 33 pontos hátránya 19-re olvadt, Toto Wolff csapatfőnök szerint Nico Rosbergnek kedvez, hogy Brazíliában aratott esetleges győzelmével bebiztosíthatja vb-címét.

„Szerintem most Nicónak kedvez a helyzet, nem kell többéazt hallgatnia, hogy elég neki a második hely. Ha Brazíliában nyer, világbajnok, lesz, ami feldobja, mert ha mégsem sikerül, ott lesz Abu-Dzabi is. Nagy mértékben csökkent a rá nehezedő nyomás – fejtegette Wolff. – Most lett nagyon érdekes a világbajnoki címért folyó küzdelem, biztosan izgalmas és élvezetes a szurkolók számára.”

Ha Rosberg nyer Brazíliában, az előnye Hamilton második helyezése esetén is 26 pontra nő, amit egy versenyen már képtelenség behozni.

Wolff szerint Rosberg higgadtságát megmutatta, amikor a Mexikói Nagydíj hajrájában Max Verstappen támadásakor elég óvatos volt ahhoz, hogy elkerülje a koccanást, de elég agresszív, hogy visszavegye a második helyet.

„Ez is azt mutatja, mennyire jó munkát végez” – mondta Wolff.

Bár a Mercedes fölénye miatt értelmetlennek tűnik ezekkel a lehetőségekkel is számolni, a rend kedvéért íme, milyen brazíliai eredmények jelenthetik a vb-csata végét Interlagosban.

Nico Rosberg világbajnok lesz a Brazil Nagydíjon, ha…
…nyer.
…második, miközben Hamilton legfeljebb negyedik.
…harmadik, miközben Hamilton legfeljebb hatodik.
…negyedik, miközben Hamilton legfeljebb nyolcadik.
…ötödik, miközben Hamilton legfeljebb kilencedik.
…hatodik, miközben Hamilton legfeljebb tizedik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik